Inici » Accessibilitat

Accessibilitat

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya ha complert amb el seu compromís de garantir l’accessibilitat a la seva web recollint totes les recomanacions donades pel World Wide Web Consortium (W3C) i altres organitzacions internacionals. L’objectiu ha estat crear un web que treballi millor per a tots i que funcioni en qualsevol dispositiu d’accés a Internet.

El nostre web també és accessible des del punt de vista de la facilitat del seu ús, ja que s’ha modificat perquè sigui fàcil d’utilitzar pel màxim nombre de persones, sigui quina sigui la seva experiència, context i capacitats, amb un disseny fàcil i una estructura eficient i clara.

El web del COEAC aconsegueix en la majoria del seus continguts les pautes d’accessibilitat de nivell AA definides per les normes WAI, ampliada en alguns punts i recomanacions addicionals per millorar-ne l’accessibilitat.

Mida del text

Podeu augmentar la mida del text que veieu per defecte en aquest lloc web a qualsevol navegador modern de la manera següent:

  • Firefox: Feu clic al menú “Visualitza”, seleccioneu l’opció de “Mida del Text” i després trieu “Augmenta”. Fent els mateixos passos i escollint l’opció “Restableix” tornareu a la mida de text per defecte.
  • Opera: Feu clic al menú “Veure” i escolliu “Escala”. Aquesta opció és capaç d’augmentar o disminuir la mida de pàgina tant en porcions d’un 10% com en un 150% o un 200%. Trieu el 100% per tornar a veure la mida de text per defecte.
  • Safari: Feu clic al menú “Veure” i escolliu l’opció de “Fer més gran el text”. Per tornar a la mida de text per defecte trieu l’opció de “Fer més petit el text”.
  • Internet Explorer: Feu clic al menú “Veure”, escolliu l’opció de “Mida de Text” i després trieu “Més gran”. L’opció “Mitjana” restableix el text a la mida per defecte.

Altres ajudes a la navegació

  • Descripcions en text dels continguts d’aquelles imatges que necessiten d’explicació textual perquè compleix algun tipus de funcionalitat.
  • Totes les planes funcionen sense javascript activat.
  • Es compleix l’estàndard XHTML que facilita la correcta visualització en diferents navegadors.
  • Posicionament del contingut mitjançant css i sense taules. D’aquesta manera els lectors de pantalla per a persones amb disminució visual i invidents llegeixen el document d’una manera lògica.
  • S’han seguit les Pautes d’Accessibilitat per al Contingut Web (WCAG) versió 1.0, publicades per la Iniciativa de Accessibilitat Web (WAI) del (W3C).
  • La mida de la lletra i els colors es poden modificar amb les eines del navegador per adaptar-los a persones amb dificultats visuals, hem posat a la vostra disposició una fulla d’estils per fer la impressió més amigable.

La millora de l’accessibilitat és per a nosaltres un procés de millora contínua. Per fer possible aquesta millora us convidem a enviar-nos els vostres suggeriments per tal d’ajudar-nos a millorar el web, podeu fer-ho a través del nostre formulari de contacte.