Inici | 14/04/2021 |
---|
Cicle de Jornades aigua-sòl-aliment a Catalunya
Dia: Dimecres, 14 abril 2021
Hora: 18h.
Jornada 1. Transformació sostenible dels sistemes alimentaris
Participació telemàtica
Al 2050 caldrà alimentar 10 000 milions de persones i tanmateix, més enllà del repte ingent que això representa, cal tenir present que l’alimentació és molt més que menjar Per tal que en el futur
puguem garantir aliments segurs i nutritius per a tothom sense transgredir els límits planetaris, és imprescindible que avancem cap a models de producció més sostenibles i també que modifiquem els
nostres actuals patrons de consum Sense una transformació en profunditat dels actuals sistemes alimentaris no serà possible avançar vers els compromisos de l’acord de París, els 17 ODS de l’Agenda
2030 o el Green Deal europeu, ja que en bona mesura totes aquestes estratègies depenen de que puguem disposar de sistemes alimentaris més saludables, més sostenibles i equitatius
Els avenços aconseguits fins ara en aquest àmbit són insuficients, i per això Nacions Unides ha organitzat per enguany una cimera mundial que contribueixi a aquesta transformació sostenible dels
sistemes alimentaris i a generar una major consciència col·lectiva sobre com produïm, com consumim i fins i tot com pensem en relació als aliments Les jornades que avui encetem, enllacen plenament amb aquests objectius, ja que creiem que només des del coneixement i la comprensió del que implica produir aliments en el nostre territori podrem reconnectar nos com a societat amb aquesta realitat i participar en la construcció d’un nou model que alliberi tot el potencial de l’alimentació com a força de transformació per al bé comú.
Presentació
Oriol Amat (degà del Col legi d’Economistes de Catalunya) i Jordi Sala (president de la Institució
Catalana d’Estudis Agràris)
Ponències
- La visió de la FAO Intensificació sostenible. Ruben G Echevarria director general emèrit del Centre Internacional d’Agricultura Tropical (CIAT CGIAR)
- La visió de la UE sobre la transformació alimentària. Ricard Ramon cap d’unitat adjunt de la DG d’Agricultura de la Comissió Europea
- Alimentació, bioeconomia i canvi climàtic Gabriel Borras, responsable de l’Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic
Experiències
- Transformar la viticultura. Miquel Torres Maczassek director general de Família Torres
- Bioamarket. Ingrid Buera, Directora de Marketing i Clients de Mercabarna
- L’experiència d’Heura Foods.Marc Coloma CEO Co Founder d’Heura Foods
Moderadora
Ana Garcia, Presidenta de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col Economistes
Programa
Inscripcions
Per a inscripcions AQUÍ