Inici | 09/06/2021 |
---|
Jornada en línia: Nova normativa sobre la qualitat del pa (RD 308/2019)
Organitza: DARP
Presentació
Els hàbits de consum de les llars aquests últims anys, així com l’evolució tecnològica experimentada pel sector de la fabricació i la comercialització del pa, han estat els dinamitzadors de la revisió de la normativa sobre la qualitat del pa.
El Reial Decret 308/2019 de 26 d’abril, pel qual s’aprova la norma de qualitat per al pa té com a novetats principals, entre altres, l’ampliació del concepte de pa comú, inclou definicions de nous productes i menciona l’elaboració del pa artesà.
L’objectiu d’aquesta jornada és aclarir dubtes sobre aquesta nova normativa i la seva aplicació en l’etiquetatge d’aquests productes.
Programa
11.00 h Benvinguda i presentació
Sra. Glòria Cugat, sub-directora general d’Inspecció i Control
Agroalimentari del DARP.
11.05 h Reial decret 308/2019, de 26 d’abril, pel qual s’aprova la norma de qualitat per al pa
Sra. Pilar Secanell, inspectora agroalimentària del DARP a
Tarragona.
11.25 h Etiquetatge del pa. Exemples pràctics
Sra. Gemma Garcia, inspectora agroalimentària del DARP a
Tarragona.
11.50 h Preguntes dels assistents
12.00 h Taula rodona
Modera: Sr. Albert Domingo.
- Sr. Ramón de la Fuente, president del Gremi de Forners
artesans de la Província de Tarragona. - Sr. Xavi Pàmies, forner artesà, Forn Sistaré.
- Sr. Joan Quilez, assessor científic d’Europastry.
- Sra. Alicia Gonzàlez, Regulatory de Bimbo Donuts Iberia i responsable del laboratori de Qualitat ToTal.
12.45 h Cloenda de la jornada
Sr. Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona.
Inscripcions
La jornada es gratuita, us podeu inscriure a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt
Per a més informació podeu contactar amb el Sr. José Antonio Gil Santos (A/e: jgilsantos@gencat.cat)