Inici | 16/01/2023 |
---|
Jornades organitzades pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Presentació
El sector agroalimentari i la nostra societat han de fer front a grans desafiaments: les desigualtats en la distribució de valor de la cadena alimentària, la pèrdua de sobirania alimentària, la falta de relleu generacional, el canvi climàtic, el malbaratament, etc.
L’Estratègia Alimentària de Catalunya és un pla d’acció que proposa solucions a aquestes amenaces.
Aposta per construir un sistema alimentari sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular, propi i arrelat al territori, just, equitatiu, cohesionat, saludable i de confiança.
Aquest pla d’acció preveu, d’aquí al 2026, gairebé 300 accions consensuades per experts de 34 grups de treball.
Una de les més rellevants és la creació de 9 línies d’ajut per al foment de la transformació del sistema agroalimentari, de les quals avui es presenten les que van adreçades als emprenedors.
Programa
Dilluns, 16 de gener
9.30 h Presentació dels Ajuts per al foment de la transformació del sistema agroalimentari i pesquer català. 9 línies d’ajut [Programa] [Inscripció]
15.30 h Presentació ajuts per als negocis d’artesania alimentària [Programa] [Inscripció]
• Per la implementació de la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene (GPCH) del Departament de Salut i la Guia d’implantació del sistema d’autocontrol de qualitat del DACC
• Per al foment del relleu generacional de negocis d’artesania alimentària
• Per a la innovació en l’àmbit de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat de l’empresa
Dimarts, 17 de gener
9.30 h Presentació de les línies d’ajut per a les explotacions agràries [Programa] [Inscripció]
• Per al càlcul del perfil de sostenibilitat ambiental de les explotacions agràries de Catalunya
• Per a la innovació en l’àmbit de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat de l’empresa
11.30 h Presentació línies d’ajut per a emprenedors [Programa] [Inscripció]
• Per la creació i millora dels obradors agroalimentaris compartits
• Per al foment de projectes transformadors i per l’arrelament territorial dins del sector agroalimentari
• Per al foment de projectes liderats per dones, relacionats amb la transformació d’aliments
• Per al foment del relleu generacional de negocis d’artesania alimentària
• Per a la innovació en l’àmbit de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat de l’empresa
Dimecres, 18 de gener
9.30 h Presentació línies d’ajut sobre la prevenció de les pèrdues i malbaratament alimentari [Programa] [Inscripció]
• Per al disseny i implantació de plans de prevenció, de sistemes de quantificació i d’activitats de formació, sobre la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari
• Per a la innovació en l’àmbit de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat de l’empresa
Dijous, 19 de gener
9.30 h Presentació línies d’ajut per a petits escorxadors [Programa] [Inscripció]
• Per la creació i millora de l’eficiència de petits escorxadors Per a la innovació en l’àmbit de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat de l’empresa.
Aquestes jornades es realitzen en línia.
El dia abans de la jornada rebreu l’enllaç d’accés a l’aula virtual des d’on podreu seguir-les.
Ajuts per al foment de la transformació del sistema agroalimentari i pesquer català
Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural