Inici | 14/05/2025 |
---|
- Data: dimecres 14 de maig de 2025
- Hora: de 18.00 h a 19.30 h
- Lloc: en format híbrid (presencial a Via Laietana, 39 de Barcelona i videoconferència)
Presentació
El sector Agroalimentari és el primer sector industrial a Catalunya amb una gran capacitat d’exportació i una llarga cadena de valor molt diversificada. En conjunt és considerat el tercer sector emissor de CO2. Per una altra part, el sector agrari té un potencial important de captació de CO2 relativament poc conegut.
Els Enginyers Agrònoms i els Enginyers Industrials conjuntament volem donar a conèixer la captació de CO2 per l’agricultura i la situació del sector respecte a les emissions i les bones pràctiques en la cadena agroalimentària.
En aquestes dues jornades ens volem centrar en la situació dels diferents subsectors, els casos d’èxit i els seus plans de transformació.
Organitza
Jornada co-organitzada per la Comissió de Canvi Climàtic i Economia Circular del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya i la Comissió de Transició Energètica i Xoc Climàtic del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.
Programa
- Coordinació de l’acte – Lluís Pinós, President de la Comissió d’Energia del COEIC
- Presentació del sector Agroalimentari – Fernando Ortega, Comissió d’Indústries Agroalimentàries del COEAC
- Mercats de CO2 i Agricultura / Agroindustria. Anthesis Lavola – Ponent pendent de confirmació.
- Cas d’èxit en empresa de transformació càrnica – MªÀngels Sebastià, directora general i Olga Lozano, responsable d’Eficiència Energètica Grup Alimentari Argal
- Estratègia de descarbonització i plá a 3 anys en empresa de transformació de begudes. Liquats Vegetals S.A. (Yo Soy) – Laura Erra, directora general
- Software d’emissions de CO2 de la cadena de valor – Josep Castany, cap de sostenibilitat i energia de Bon Preu
- Torn de preguntes
- Agraïments