Inici » Esdeveniments » Agenda » Calçotada 2023 i visita al Mas de Santa Creu

Calçotada 2023 i visita al Mas de Santa Creu

11 de març de 2023 // 11:00 - 16:00

ACTIVITAT CANCEL·LADA

  • Dia: Dissabte 11 de març
  • Organitza: Comissió d’Activitats de Tarragona del COEAC.

Presentació de la Comissió d’Activitats de Tarragona

Reprenem la tradicional calçotada organitzada pels companys i companyes de la Comissió d’Activitats de Tarragona, amb molta il·lusió i moltes ganes de retrobar-nos. En aquesta ocasió, visitarem un mas amb conreu d’agricultura regenerativa, el Mas de Santa Creu, i a continuació ens traslladarem a l’Hort del Pere, per fer el dinar-calçotada.

PROGRAMA

VISITA AL MAS DE SANTA CREU (d’11h a 12:30h)

  • Adreça: Camí del Coll d’en Boc, 43330 Riudoms (Baix Camp)
  • Enllaç ubicació Mas de Santa Creu
  • Com arribar-hi: Des del nucli urbà de Riudoms, s’agafa el camí del Coll del Boc, i a 1.300 metres es troba a mà esquerra el trencall que porta al Mas de la Santa Creu (vegeu plànol).

Empresa dedicada a la producció i comercialització de productes cultivats mitjançant l’agricultura regenerativa. Estan centrats en la producció i comercialització d’oli d’oliva verge extra ecològic, però també treballen amb fruits secs i carn de pastura. Produeixen aliments bons, sans i d’alt valor nutricional.

Venen d’una família de pagesos que ha cultivat la terra on viuen des de fa més de 8 generacions. Després de diferents projectes professionals allunyats del Mas, han fet una aposta personal per tornar a les arrels, a la terra i viure amb ella i d’ella. Els preocupa que al territori la terra s’abandoni per una crisi econòmica i ambiental del model tradicional agrícola. Per això i perquè estimen la terra i el territori, decideixen recuperar finques abandonades d’oliver per convertir-les a l’agricultura regenerativa.

Treballen per trobar la millor manera de preservar la terra que els ha vist créixer. Ho fan amb mètodes de cultiu que respecten el medi i no alteren la composició del producte amb elements químics, prioritzant la qualitat sanitària i organolèptica per sobre de la quantitat.

CALÇOTADA A L’HORT DEL PERE (a les 14:00h)

MENÚ

  • Aperitiu de la casa: Patates xips, llonganissa seca i olives
  • Primer plat: Calçots a la teula amb salsa de romesco
  • Segon plat: Graellada de carns (xai, llonganissa, cansalada, botifarra, conill i pollastre, carxofa a la brasa, patata al caliu, fesols i escalivada)
  • Postres, Pa, Aigua, Vi, Copa de cava i cafè

PREU:  39€

* No existeix l’opció de menú infantil, però els nens i nenes poden demanar un plat i beguda i pagar segons carta d’adults (aproximadament entre 15 i 20€)

Pagament

El pagament es realitzarà per domiciliació bancària, al número de compte on es cobra la quota col·legial.

Inscripcions

Confirmació d’assistència AL FORMULARI DE MÉS AVALL, indicant el nombre d’adults i el nombre d’infants, així com si assitireu a la visita.

Es prega que per a la bona organització, ens confirmis la teva assistència tan aviat com puguis, i no més tard del dimarts 7 de març de 2023.

Les places són limitades, i s’assignaran per rigorós ordre d’inscripció.

Informació relacionada

Reserves

Les inscripcions estan tancades per aquest esdeveniment.

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments