Inici » Esdeveniments » Agenda » CALÇOTADA DEL COL·LEGI D’ENGINYERS AGRÒNOMS A L’ERMITA DE LA MARE DE DEU DE PUIGCERVER A ALFORJA (BAIX CAMP) 18 març 2017

CALÇOTADA DEL COL·LEGI D’ENGINYERS AGRÒNOMS A L’ERMITA DE LA MARE DE DEU DE PUIGCERVER A ALFORJA (BAIX CAMP) 18 març 2017

18 de març de 2017 // 00:00 - 23:59

Organitza: Comissió d'Activitats de Tarragona del COEAC

Dia: Dissabte, 18 de març 2017

Hora trobada: 10:30 h.

Lloc trobada: Polígon Industrial de les Borges del Camp, al carrer de les Noves Tecnologies. (plànol situació)

  

Finalment ha arribat el temps dels calçots.

Tal com venim fent cada 2 anys, hem organitzat des de la Comissió d'Activitats de Tarragona una calçotada a les nostres comarques, que ben segur que serà del vostre interès.

Per tal de satisfer les ments àvides del saber i les panxes àvides de menjar, l'esdeveniment es composarà de dues parts: una primera lúdico-tècnica i  una segona lúdico-festiva-gastronòmica (evidentment la calçotada).

La visita tècnica es tracta d'una visita api-enoturística:  tal i com diu el mot es composa d'una visita apícola i una visita al celler.

Les hores i llocs de trobada seran (veure annex amb mapes indicatius):

 

1.- Lloc de trobada a les 10:30 h. per a dirigir-nos des d'aquí a la visita api-enoturística:  Polígon Industrial de les Borges del Camp, al carrer de les Noves Tecnologies.

Com arribar:  Venint de Reus per la carretera N-420 direcció a Falset, a la mateixa entrada de la població de les Borges del Camp. (darrera la nau de la Vinoteca de Reserva).

Cal ser puntuals per sortir agrupats.

 

2. Lloc de la Calçotada:  Ermita de la Mare de Déu de Puigcerver. (arribada a les 13:30 hores)

VISITA API-ENOTURISTICA

Primer, aproximadament a les 10:45 h, es realitza la visita al celler Mas del Botó de la DO Tarragona i membre de l'associació Cellers Singulars de la demarcació de Tarragona. Primer de tot es farà una visita per les vinyes, i després una visita pel celler i la bodega on s'explicarà el procés d'elaboració del vi. (durada 1,30 h).

En segon terme, aproximadament a les 12,15 h tindrà lloc una interessant i participativa visita apícola: es tracta d'una part teòrica en un inici, on es fa una breu introducció al món de les abelles, els diferents rols dins l'arna, i les eines d'un apicultor, i posteriorment qui ho desitgi es podrà enfundar el vestit per poder aprofundir en aquest món i on es podrà manipular una caixa i observar els diferents estaments indicats anteriorment a la part teòrica.

Es prega un calçat de muntanya o semblant per les dues visites.

L'edat mínima per poder realitzar la part pràctica apícola és de 16 anys. Tanmateix, en el mateix celler hi ha uns vitralls on comunica on hi han les caixes i es farà l'explicació pels que no es vulguin vestir, així com una explicació per als nens.

El preu de la visita api-enoturística és de 16 €.   (Infants gratuït)

Direcció Activitat: Camí de Porrera a Alforja, s/n, 43365 Alforja, Tarragona

 

CALÇOTADA:

A les 13:45 hores aproximadament ens dirigirem a l'Ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, situada a només 5 minuts del celler (per una pista forestal ben mantinguda), on es realitzarà la calçotada.

L'ermita està situada al TM d'Alforja, en un indret d'alta qualitat paisatgística, en una miranda on podrem observar el Baix Camp fins al mar d'una forma espectacular.

Es un lloc ideal per a jugar els nens i per a distreure als adults. També per a les sogres que portin el parapent.

Està previst un servei de "cangur sostenible" que, per tal de fomentar el creixement demogràfic entre els agrònoms, a més a més del suport habitual a l'hora de dinar, portarà als petits a descobrir el medi natural del voltant, i realitzar diversos jocs. Per tant, us animem a venir amb tota la família.

Per tal d'anar creant estructures d'estat, al final del dinar es nomenaran calçotaris d'honor les col·legiades i col·legiats que aconsegueixin un nombre màxim de representació de les seves respectives promocions a la calçotada d'agrònoms 2017, rebent cadascú el corresponent obsequi i distintiu d'honor. Per tant, us animem a que promocioneu la calçotada entre els vostres companys de promoció, per tal d'aconseguir aquesta insigne distinció.

El preu és de 25 € per als adults i per als nens un menú de 8€.

Menú per als adults:

Calçots.
Llonganissa, cansalada, xai i fesols
Vi, aigua
Copa de cava
Macedònia
Cafè

Menú per als nens:

Macarrons
Postre
Beguda

Per si algú es perd, s'extravia o senzillament arriba tard, la recollida dels perduts serà a l'esplanada del mateix Coll d'Alforja  (al costat de la carretera C-242) a les 11:30 hores.

En la inscripció caldrà indicar:

Participació només al dinar de calçotada o participació en les dues activitats, indicant en aquest cas el nombre d'adults i d'infants en aquesta activitat.
Número d'adults i de nens per a la distribució dels menús del dinar.
La promoció de les col·legiades i col·legiats.
El plaç d'inscripció es tancarà el dia 13 de març.

 

NOTA IMPORTANT:  S'adjunta un annex amb les hores i els llocs de trobada de cada activitat, acompanyat de mapes indicatius i fotografies.

 

Forma de pagament:

Pots fer un ingrés al compte corrent núm.: ES41 2100 3054 60 2500045971 de "La Caixa" indicant calçotada 2016 i número de col·legiat/da, o bé, si ho prefereixes, en el moment de la inscripció, també tens l'opció de domiciliar el pagament.    

Informació relacionada

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments