Inici » Esdeveniments » Agenda » CALÇOTADA DEL COL·LEGI D’ENGINYERS AGRÒNOMS 2019

CALÇOTADA DEL COL·LEGI D’ENGINYERS AGRÒNOMS 2019

23 de març de 2019 // 11:30

Calçotada 2019 i visita al Mas Miró.
Un recorregut pel paisatge dels genis.

 • Organitza: Comissió d’Activitats de Tarragona del COEAC.
 • Lloc de trobada: MAS MIRÓ, situat a la sortida de l’Autovia A-7 de Mont-roig del Camp (Baix Camp)  (Veure plànol de situació adjunt).
Bon dia calçotaries i calçotaris,

Tal com venim fent cada 2 anys, hem organitzat des de la Comissió d’Activitats de Tarragona una calçotada a les nostres comarques. Enguany l’hem centrat en el Paisatge dels Genis: Joan Miró i Antoni Gaudí

Per tal de satisfer les ments àvides del saber i les panxes àvides de menjar, l’esdeveniment es composarà de dues parts: una primera cultural-pictòrico-paisatgística a Mas Miró de Mont-roig del Camp i una segona lúdico-festiva-gastronòmica-paisatgística (evidentment la calçotada) a Riudoms.

PROGRAMA

VISITA MAS MIRÓ

A les 11:30 h.

Visita a Mas Miró, a Mont-roig del Camp, lloc d’estiueig de JOAN MIRÓ, un dels artistes catalans més universals del segle XX, pintor, escultor, gravador i ceramista. Els paisatges de Mont-roig del Camp i del Baix Camp estan arrelats en l’obra d’aquest artista. Realitzarem una visita guiada d’aproximadament una hora de durada, on podrem veure la gran masia amb els seus jardins, el taller o estudi del pintor, la capella, el galliner i el corral museïtzats i els camps d’horta del voltant que varen ser pintats per Joan Miró i que ara compten amb una explotació d’horta ecològica emulant els seus quadres (més informació a http://www.masmiro.com).

L’entrada al museu anirà a càrrec del Col·legi. 

“Tota la meva obra és concebuda a Mont-roig”

Joan Miró

Descobreix on es va gestar l’univers i l’obra de Joan Miró

Com arribar:  Venint de Barcelona per l’autopista de peatge AP-7 s’ha de sortir per la sortida 37 de Cambrils i entrar a l’autovia A-7 direcció València. Al cap de 5 Km se surt de la Autovia A-7 per la sortida de Mont-roig del Camp. El Mas Miró es troba a 800 metres d’aquesta sortida en direcció a Mont-roig (veure plànol). Per tant, l’accés és molt fàcil i a peu d’autovia.

CALÇOTADA AL MAS DE LA SANTA CREU

A les 13:30 h.

Començarà la Calçotada al Mas de la Santa Creu, a Riudoms. És un mas amb conreu d’agricultura ecològica, situat al bell mig del terme de la capital de l’avellana i del poble natal d’ANTONI GAUDÍ:  Riudoms. (amb permís dels de Reus per a les dues coses, és clar)

Com arribar: Des del nucli urbà de Riudoms, s’agafa el camí del Coll del Boc, i a 1.300 metres es troba a mà esquerra el trencall que porta al Mas de la Santa Creu. (veure plànol).

Per si algú es perd, s’extravia o senzillament arriba tard, la recollida dels perduts serà a l’aparcament de terra existent a l’avinguda de Montbrió de Riudoms a les 14:00 hores.

El Mas de la Santa Creu està situat en un indret d’alta qualitat paisatgística. Es un lloc ideal per a jugar els nens i per a distreure als adults i a les sogres que vinguin, si és el cas.

Està previst un servei de “cangur agro-sostenible” que, per tal de fomentar el creixement demogràfic entre els agrònoms, a més a més del suport habitual a l’hora de dinar, portarà als petits a descobrir el medi natural del voltant, i realitzar diversos jocs. Per tant, us animem a venir amb tota la família.

Es farà entrega del títol de “Calçotari d’honor del Camp de Tarragona” al col·legiat que s’hagi jubilat en els darrers tres mesos, amb la condició que en el seu currículum consti que ha estat secretari del Col·legi d’Agrònoms.

Preu

La visita al Mas Miró anirà a càrrec del Col·legi.

Calçotada:

 • Menú Adults:  30 €
 • Menú Infants: 15 €.

Menú per als adults:

 • Per picar: Olives arbequines, coca de recapte i patates
 • Primer plat: Teula de Calçots amb salsa romesco, i pa torrat amb tomàquet i all
 • Segon plat: Graellada de carn amb patata caliu, fesols o carxofa, ceba tendra i escalivada (llonganissa, botifarra negra, cansalada i corder)
 • Postres: Taronges amanides amb mel o sucre/ Iogurt de formatge de cabra ecològic amb melmelada / Músic / Coc ràpid
 • Vi, aigua, refrescos, cava, cafès i licors

Instruccions de Pagament

El pagament es realitzarà per domiciliació bancària, al número de compte on es cobra la quota col·legial.

Inscripcions

Confirmació d’assistència a través del FORMULARI D’INSCRIPCIÓ que trobareu al final d’aquesta pàgina (és necessari que us identifiqueu per a poder realitzar la inscripció)

En la inscripció caldrà indicar:

 • Participació només al dinar de calçotada o participació en les dues activitats, indicant en aquest cas el nombre d’adults i d’infants en aquesta activitat.
 • Número d’adults i de nens per a la distribució dels menús del dinar.

Es prega que per a la bona organització, ens confirmis la teva assistència tan aviat com puguis, i no més tard del dia 19 de març 2019.

Informació relacionada

Plànols situació 

Reserves

Les inscripcions estan tancades per aquest esdeveniment.

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments