Inici » Esdeveniments » Agenda » Congrés “Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid”

Congrés “Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid”

Inici 30/06/2020

Congrés “Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid”

L’Ajuntament de Lleida, amatent a l’impacte de la crisi sanitària i econòmica mundial de la Covid-19, organitza, els propers 30 de juny i 1 de juliol, “Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid”.

Els municipis han estat i són testimonis directes de l’afectació de la pandèmia sobre les societats i les vides dels seus ciutadans i ciutadanes.

Àgora de Lleida vol analitzar i debatre, amb profunditat i veus autoritzades de diferents àmbits i sectors, com ha de respondre la ciutat, quins nous mecanismes s’han de posar en marxa i quines són les transformacions a llarg termini que ens deixa com a aprenentatge aquesta crisi mundial des d’una visió transversal.

En aquestes dues jornades es plantejaran quatre eixos de treball:

  • Governança i excel·lència operativa
  • Imatge, projecció i promoció de la ciutat
  • Igualtat, diversitat i inclusió
  • Emergència climàtica i sanitària

Característiques

Nova

És la primera ocasió en què l’Ajuntament de Lleida organitza una àgora telemàtica, seguint la seva aposta per mantenir aquesta via de comunicació ja iniciada amb la realització dels plens telemàtics durant el confinament.

Oberta

La ciutadania la podrà seguir en directe per internet. Algunes de les ponències també es podran seguir en directe per Lleida TV.
Participativa: a través del web habilitat per a l’ocasió, els ciutadans i ciutadanes podran enviar propostes i preguntes que es plantejaran a les taules de debat. Aquestes taules comptaran, d’una banda, amb la participació de tots els grups polítics de la Paeria i, de l’altra, d’experts en les diferents matèries.

Plural

Inclou una àmplia participació d’experts en les diverses disciplines que s’abordaran.

Conclusiva

Dels temes debatuts i analitzats se’n farà una memòria i conclusions.

Funcionament

  • Virtual: es podrà seguir tot per streaming a agoralleida.paeria.cat/web (i algunes ponències puntuals així com els resums per Lleida TV). Es recomana registrar-s’hi prèviament per estar al cas de totes les novetats i poder accedir amb comoditat a l’emissió.
  • Sala habilitada al Palau de Congressos la Llotja on es podran seguir les intervencions. Pensada, sobretot, per aquelles persones que no disposin de connexió a internet o que vulguin viure-ho de forma més presencial.

Es respectaran totes les mesures de seguretat i prevenció.

  • Inscripcions per participar-hi fent aportacions. La web té un espai habilitat perquè els ciutadans i ciutadanes puguin fer les aportacions a cadascun dels quatre eixos principals.

Programa

Programa en format PDF

Destacat

30 juny 2020

10.30 h “Després de la pandèmia: canviarà la nostra vida?”. Conferència inaugural del filòsof Xavier Antich

El Congrés arranca tractant els eixos de Governança i excel·lència operativa, i Imatge, projecció i promoció de ciutat amb ponents com Tatxo Benet, Simona Levi, Ismael Peña- López i Marta Grañó. Hi participarà, també, la periodista Laia Servera (directora de l’InfoK) i la visió dels infants hi tindrà un lloc destacat.

1 de juliol 2020

11.15 h Taula rodona amb Antoni Trilla, epidemiòleg i cap de medicina preventiva de l’Hospital Clínic.

Àgora de Lleida s’endinsa en els eixos de la Igualtat, diversitat i inclusió i l’Emergència climàtica i sanitària amb veus autoritzades com les de Xavier Pelegrí o Joan Cuevas, entre altres, i s’obre a la participació de tothom amb un workshop amb l’economista Ramon Marrades.

 

Share This Post

Torna a Formació