Inici » Esdeveniments » Formació » Congrés del sector porcí: 333 Experience Instal·lacions i Medi Ambient (Lleida, 15 i 16 novembre 2023)

Congrés del sector porcí: 333 Experience Instal·lacions i Medi Ambient (Lleida, 15 i 16 novembre 2023)

Inici 15/11/2023
  • Dies: 15 i 16 de novembre de 2023
  • Lloc: Palau de Congressos La Llotja de Lleida (Avinguda de Tortosa, 4, 25005 Lleida)
  • Format: Presencial i en línia

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms és coorganitzador d’aquest esdeveniment.

Temàtica: Instal·lacions i medi ambient en el sector porcí.

Entrades gratuïtes limitades i 50€ de descompte per a membres COEAC

El Col·legi disposa de 4 entrades presencials i 10 entrades online gratuïtes per l’esdeveniment, que s’assignaran per rigorós ordre de sol·licitud als membres del COEAC que ho demanin.

A més, tots els col·legiats i col·legiades del COEAC disposen de 50€ de descompte en la seva entrada al Congrés.

Per sol·licitar una entrada gratuïta o el codi de descompte, envia un correu electrònic a agronoms@agronoms.cat.

Programa

Dimecres 15 de novembre

9:00h – ACREDITACIONES PRESENCIALES Y CAFÉ DE BIENVENIDA

9:30h – INAUGURACIÓN. 333 Corporate, CETAFC, UdL – ETSEAFIV, COEAC

9:45h – EL SECTOR PORCINO ESPAÑOL, UN REFERENTE EN SOSTENIBILIDAD. Alberto Herranz.(Ingeniero Agrónomo. Director INTERPORC)

10:00h – BIENESTAR ANIMAL: ¿HACIA DÓNDE VAMOS?

  • 10:00h – ¿En qué punto estamos? ¿Dónde tenemos que mejorar? Lluís Vegas. Ingeniero Técnico Agrícola.  LEAD Auditor Welfair.
  • 10:30h – Nuevas normativas. Miguel Ángel Higuera. Veterinario. Director ANPROGAPOR
  • 11:00h – Debate

11:30h –  COFFEE BREAK Y NETWORKING 

12:30h – NUEVAS TENDENCIAS EN CONSTRUCCIÓN DE GRANJAS

  • 12:30h – Principales desafíos y dudas ante nuevos proyectos. Diferentes escenarios.
  • 13:15h – Mesa redonda: últimas granjas construidas en España, ¿qué instalaciones buscan las empresas? Paulo Rodrigues (ICPOR), Joan Campos (Piensos Costa) y Antonio González (Grupo Jorge). Moderador: Javier Lorente

14:30h – COMIDA

15:30h – SESIÓN DE DINAMIZACIÓN: LOS NUEVOS DESAFÍOS EN LAS GRANJAS, ¿PODEMOS ASUMIR SUS COSTES? Oscar Toledano (Ingeniero Técnico Agrícola)

16:00h – SESIÓN MTDs

  • 16:00h – ECOGAN: Situación actual, ¿estamos reduciendo emisiones? F. Javier Piquer (MAPA)
  • 16:30h – MTD 3: Gestión nutricional para reducir el nitrógeno. Jaume Coma y Carme Soldevila (Departamento de nutrición del Grupo Vall Companys)
  • 17:00h – Aplicación de diferentes MTDs: estudios de caso. Joan Parera (Técnico del servicio de suelos y gestión ambiental. DACC)
  • 17:30h – Debate y turno de preguntas. Dinamizador: Pedro López

18:00h – Afterwork – Networking

Dijous 16 de novembre

9:15h – INNOVACIÓN EN LA TRANSFORMACIÓN DE PURINES EN FERTILIZANTES. Ricard Carreras (CT BETA-UVic)

9:45h – SESIÓN SOBRE BIOGAS. Moderador: Xavier Flotats (Prof. Emérito de la UPC)

  • 9:45h – Caso 1. Digestor Rural psicrófilo: tapar balsas y aprovechar el potencial energético de los purines. Pol Gríful i Freixenet (Agrocat)
  • 10:00h – Caso 2. Digestor mesófilo con codigestión: sostenibilidad energética en granja. Josep Capdevila (Granja Capdevila Torrent Ramaders)
  • 10:15h – Caso 3. Aprovechamiento del digestato. Toni Deseures (Selecció Deseuras)
  • 10:30h – Caso 4 Plantas centralizadas de producción de biogás. Bertrand Convers (Cooperl, Francia)

11:00h – COFFE BREAK Y NETWORKING

12:00h – DESCARBONIZACIÓN DE LAS GRANJAS Y HUELLA DE CARBONO

  • 12:00h – PIGPEF: Calcula tu huella ambiental. Joan Colón (BETA)
  • 12:10h – Descarbonización de las granjas: Francia a la vanguardia en legislación. Annie Soulier (IFIP, Francia)
  • 12:30h – Hacia una granja con huella de carbono mínima. Sergio Visini (Piggly, Italia)
  • 12:50h – Debate. Moderadora: Amàlia Cordero

13:00h – MESA REDONDA: NUEVAS HERRAMIENTAS PARA LA GESTIÓN DE PURINES Y/O EMISIONES. Dinamizadora: Rosa Gallart (Ingeniera Agrónoma y asesora medio ambiental del GSP de Lleida).

14:15h – Clausura

14:30h – Comida

Fin del congreso

Inscripcions

Tramita les inscripcions en aquest enllaç.

Preu: Presencial – 190,00€ / En línia – 130,00€

Més informació

Web del Congrés

Share This Post

Torna a Formació