Inici » Esdeveniments » Formació » És possible reduir els desequilibris en la cadena de valor agroalimentària? Quins mecanismes es poden implementar?

És possible reduir els desequilibris en la cadena de valor agroalimentària? Quins mecanismes es poden implementar?

Inici 27/09/2024

Jornada Fira Sant Miquel: És possible reduir els desequilibris en la cadena de valor agroalimentària? Quins mecanismes es poden implementar?

Jornada tècnica organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i L’Escola Agrària de Tàrrega, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya

  • Dia: Divendres, 27 de setembre 2024
  • Horari: De 16 a 19h.
  • Lloc: Sala Sud. Pavelló 4. Fira de Lleida. Av. President Josep Tarradellas. 25001 Lleida

Presentació

La cadena de valor agroalimentària pateix d’un desequilibri històric en contra de les seves primeres baules, les de la producció primària. Aquesta, tradicionalment ha estat sotmesa a les inèrcies del mercat i disposa de molts pocs mecanismes per fer-hi front. Els desequilibris es manifesten amb major impacte en els sectors on predomina el producte fresc, donat que els mecanismes de correcció existents són poc efectius i menys eficient; sempre van tard. Amb la concentració de les darrers baules de la cadena aquestes ineficiències s’estan incrementant i la forta variació de la inflació les potencia. A aquesta situació s’hi afegeix l’interès del capital en la producció primària, que pressiona cap a la concentració i increment de dimensió de les explotacions, en contraposició a les explotacions de menor dimensió.

En aquesta jornada pretenem analitzar i debatre sobre les capacitats intrínseques del propi sector primari per gestionar-ho i participar-hi. Per això comptarem amb persones expertes en l’anàlisi de la cadena de valor i de persones que gestionen organitzacions que agrupen la producció primària

Programa

Programa en format PDF

16:00 Inauguració de la Jornada

Sr. Domènec Vila , Delegat de Lleida del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya

Sr. Joan Gòdia, Director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia

16:15  Taula rodona: Quins són els límits de la concentració en la producció? Fins a quina mida han de créixer les explotacions per ser rentables?

Sr. Joan Gòdia, Director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DARP

Sr. Pere Roqué, president d’ASAJA – Lleida

Sr. Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Modera la taula: Sra. Paqui Escoi, tresorera del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

17:15  Pausa – cafè

17:45 a 18:45 Taula rodona: La concentració de la segona baula de la cadena (transformació i comercialització), és un mecanisme per fer front a les oscil·lacions en el mercat?

Sr. Víctor Díaz, Director General de la cooperativa d’Ivars d’Urgell i Secció de Crèdit, SCCL

Sra. Teresa Teixiné, Directora General d’Actel, SCCL

Modera la taula: Sr. Víctor Falguera, vocal a Lleida del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

18:45 a 19:00  Resum de les intervencions i cloenda de la jornada 

Sr. Domènec Vila, Delegat a Lleida del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya

Sr. Ramon Cuadros, Director de l’Escola Agrària de Tàrrega del DARP

Inscripcions

Per inscriure’t a la jornada, has d’accedir a aquest enllaç.

  • Si és la primera vegada que t’inscrius a una jornada tècnica del PATT, t’hauràs de registrar prèviament.
  • Un cop feta la inscripció, t’arribarà al correu electrònic un codi QR que hauràs de mostrar a l’accés de la jornada.

Share This Post

Torna a Formació