Inici » Esdeveniments » Formació » Cursos » Altres Congressos, Fires, ... » VII Fòrum Indústria 4.0

VII Fòrum Indústria 4.0

Inici 25/11/2022 - 09:30

VII Fòrum Indústria 4.0

 • DIA: 25 de novembre 2022, de 9.30 a 13.00h. se  celebrarà la VII edició del Fòrum Indústria 4.0 
 • LLOC: Espai ENDESA (Carrer de Roger de Flor, 38, 52, 08018 Barcelona)

La Comissió Indústria 4.0, formada per membres del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i de l’AIQS, organitza el VII Fòrum Indústria 4.0, donant continuïtat a l’èxit i consolidant l’experiència de les edicions anteriors, estructurant-lo com a missió inversa de coneixement de novetats i tendències a la Fira de Hannover, i de presentació d’experiències d’èxit d’empreses catalanes en Indústria 4.0. En representació del Col·legi, el Grup de Treball Agricultura 4.0 és l’encarregat de participar activament dins aquesta comissió.

PRESENTACIÓ

Pocs anys després que s’encunyés el terme Indústria 4.0 per referir-se al renovat marc tecnològic veiem com tota la indústria, i en general les empreses, estan desplegant, amb més o menys mesura, plans per incorporar les tecnologies digitals en els seus productes i processos.

Si fa uns anys aportar rigor a la comprensió dels conceptes, reptes i oportunitats que hi havia al darrera de la quarta revolució industrial va ser el motor de la primera edició del Fòrum, avui guanya terreny el comparar les pròpies estratègies i projectes amb les que despleguen altres empreses, ja siguin del propi sector o d’altres indústries.

La confluència de diferents tecnologies, entre elles la robòtica col·laborativa, l’electrònica embeguda o Internet de les coses (IoT), la fabricació additiva, la intel·ligència artificial, o la connectivitat i software d’integració, ofereixen una plataforma on la innovació s’accelera i de la que no es pot estar absent si es vol continuar en la carrera de la competitivitat en un mercat global.

La Comissió Indústria 4.0 segueix impulsant iniciatives que ajudin a que els professionals de l’enginyeria, veritables protagonistes de la Indústria 4.0, coneguin les propostes tecnològiques i les experiències d’altres, per aplicar-les en el futur més immediat, i així s’estenguin en la indústria catalana.

En aquest sentit, la Comissió Indústria 4.0, formada per membres del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i de l’AIQS, organitza el Fòrum Indústria 4.0, donant continuïtat a l’èxit i consolidant l’experiència d’edicions anteriors.

OBJECTIUS

El Fòrum Indústria 4.0 persegueix els següents objectius:

 • Construir xarxes de relació de qualitat entre els professionals dels àmbits que es veuen implicats en aquesta transformació.
 • Transportar al teixit industrial català, l’estat de l’art del coneixement i la pràctica a l’entorn de la Indústria 4.0.
 • Mostrar exemples reals que accelerin la comprensió del potencial de les tecnologies i la seva aplicació per a la indústria manufacturera.
 • Establir una fita en el calendari on periòdicament, enginyers i empreses debatin sobre els principals avanços a la indústria durant el darrer any.

PROGRAMA

 • 9:30h – Benvinguda
 • 9:35h – Proposta de serveis públics en l’àmbit de la Indústria 4.0. Carles Miranda – Acció
 • 9:45h – Lliçons de la darrera Hannover Messe 4.0. Constanza Saavedra – InfoPLC++
 • 9:55h – Barreres i impulsors en la integració 4.0. Guia de bones pràctiques. Michael Laughlin – Comissió Indústria 4.0
 • 10:05h –  Conferència “La innovació motor de la I4.0 o la I4.0 motor de la innovació”. Xavier Marcet – ESADE.
 • 10:45h – Cafè – Networking
 • 11:30h –  Experiències d’implantació de solucions d’Indústria 4.0 en empreses catalanes
 • 12:30h –  Entrega del Premi Indústria4.0
 • 12:45h – Cloenda institucional
 • 13:00h – Copa de cava

INSCRIPCIONS

Per a incriure’t, clica aquí

 

Share This Post

Torna a Formació