Inici » Esdeveniments » Agenda » Jornades » Inauguració Cicle de jornades sobre Innovació per una agroalimentació sostenible i 1a Jornada: ”Ciència per a un futur sostenible”

Inauguració Cicle de jornades sobre Innovació per una agroalimentació sostenible i 1a Jornada: ”Ciència per a un futur sostenible”

Inici 27/04/2022

Inauguració Cicle de jornades sobre Innovació per una agroalimentació sostenible

Organitzen

El cicle de Jornades està organitzat pel Col·legi d’Economistes de Catalunya a través de la Comissió d’Economia Agroalimentària i de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat conjuntament amb el Col·legi d’Enginyers Agrònoms, IRTA, ICEA i la col·laboració de CAJAMAR Caja Rural, Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i INNO4AGRO.

                

JORNADES DEL CICLE 2022

1a Jornada: ”Ciència per a un futur sostenible”

PRESENCIAL I ONLINE

Data: 27 d’abril de 2022

Horari: a les 18.00 hores

Lloc: Auditori del Col·legi d’Economistes (Plaça Gal·la Placídia, 32 – 08006 – BARCELONA)

Presentació

Aquesta primera Jornada dona sortida a un nou cicle de formació, opinió i debat sobre la innovació vers una agroalimentació sostenible. Al llarg de l’any parlarem de les noves eines que la ciència i la tecnologia ens aporten per al conjunt de la cadena alimentària a fi de fer-la més eficient, més sostenible, més circular i per oferir un producte de consum sa i segur. Uns debats que volen ser continuïtat de l’anterior cicle de l’any passat sobre “Aigua, sòl i aliments a Catalunya”. L’any passat vàrem parlar de recursos, de la seva escassedat i de la millor manera per gestionar-los. Enguany parlarem de les innovacions que s’estan produint que poden fer més fàcils i assequibles els objectius que ens assenyalen els ODS i les noves propostes del Green Deal Europeu. El futur truca a la porta en aquest nou cicle de jornades.

Aquest cicle, promogut a iniciativa de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya, està organitzat per una pluralitat d’entitats, fet que és la clau de la qualitat i pluralitat de les aportacions al debat. En concret en són també organitzadors la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d’Economistes de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, ICEA, i IRTA. A més es compta amb la col-laboració del Parc Tecnològic Agroalimentari de Lleida i INNO4AGRO.

Alhora, volem destacar la participació especial de CAJAMAR Caja Rural, una entitat amb la qual el Col·legi d’Economistes de Catalunya, a través de la Comissió d’Economia Agroalimentària, porta una dilatada trajectòria de col·laboració. Gràcies a aquesta col·laboració les Jornades es beneficiaran dels continguts i la divulgació al si de la Plataforma Tierra.

Programa presentació del cicle i 1a.Jornada

Benvinguda:

  • Sr. Carles Puig de Travy, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya
  • Sra. Conxita Villar Mir, degana del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya

Modera:

  • Sr. Francesc Reguant Fosas, president de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Ponències:

“Visió de Cajamar front la sostenibilitat”

  • Sr. Roberto García Torrente, director de Desenvolupament Sostenible a Cajamar Caja Rural

“Reptes vers l’alimentació sostenible”

  • Sr. Josep Puxeu Rocamora, director general de l’Asociación de Bebidas Refrescantes (ANFABRA) i vicepresident d’Agriculura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient del Comitè Econòmic i Social Europeu.

“Opcions de la tecnologia per redreçar els sistemes alimentaris”

  • Sra. Louise O. Fresco, president executive Board Wageningen University & Research

Experiències:

“De la natura a l’agricultura, l’experiència de desenvolupar un producte fitosanitari biològic”

  • Sra. Maria Isabel Trillas, professora titular de Fisiologia Vegetal a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona i sòcia fundadora de Biocontrol Technology

“Biotecnologia i la (re) evolució vers un model alimentari sostenible”

  • Sra. Susana Sánchez Gómez, CSO & Co-founder Moa. Food Tech

Cloenda:

  • Sr. Carles Puig de Travy, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya

 

Inscripcions 1a. Jornada

 

Lloc: Auditori del Col·legi d’Economistes (Plaça Gal·la Placídia, 32 – 08006 – BARCELONA) – AFORAMENT LIMITAT

Nota: El col·legi es reserva el dret de suspendre la modalitat presencial d’aquest acte si no s’aconsegueix una assistència presencial mínima. En el cas d’anul·lació de la modalitat presencial d’aquest acte, les persones inscrites rebran una notificació amb l’enllaç per a connectar-se telemàticament.

________________________________

Plataforma Zoom

Un cop s’hagi completat la inscripció, l’usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l’enllaç de connexió necessari per al seguiment de l’acte en directe.

Inscripcions obertes fins el dia anterior a les 23:59h.

Share This Post

Torna a Formació