Inici » Esdeveniments » Formació » Jornada – Impacte del canvi climàtic en la prevenció de riscos laborals

Jornada – Impacte del canvi climàtic en la prevenció de riscos laborals

Inici 20/06/2022 - 09:30

Jornada – Impacte del canvi climàtic en la prevenció de riscos laborals

Organtiza: Institut Català de Seguretat i Salut Laboral

Lloc: sala d’actes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, c. de Girona, 20, Barcelona. Places limitades.  Inscripció presencial.

També es podrà seguir per streaming pel canal Youtube del Departament d’Empresa i Treball. Inscripció streaming

Presentació i objectius

El canvi climàtic és un fet. Hem de continuar lluitant i actuant, amb molta més fermesa i cal la implicació de tothom –governs, organitzacions, empreses i ciutadania–, per reduir, i fins i tot evitar, alguns dels efectes més devastadors que pot provocar al nostre planeta.

Paral·lelament, ens hem de preparar i adaptar per als canvis que ja s’estan començant a produir en el clima i que s’intensificaran en el futur, amb conseqüències en tots els àmbits de la nostra vida. També en el món del treball i, per tant, en la prevenció de riscos laborals.

L’Administració i la resta dels agents implicats en la prevenció de riscos laborals hem de tenir un paper proactiu de vigilància, informació i sensibilització per protegir la salut i la seguretat de les persones treballadores més afectades per aquests perills emergents.

I aquest és l’objectiu de la jornada que organitzem des de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball. De la mà d’investigadors i experts en climatologia i salut, sabrem què és i què significarà en els propers anys el canvi climàtic a Catalunya, quins són els sistemes d’alerta primerenca per prevenir els efectes de les onades de calor i fred, i quin impacte tindrà l’augment de la temperatura ambiental i dels contaminants biològics en el risc de patir un accident o malaltia professional.

També parlarem del paper d’empreses i de la Generalitat de Catalunya en aquest àmbit, tant pel que fa a la promoció de la prevenció de riscos laborals com a l’adaptabilitat d’aquestes empreses a la nova Estratègia catalana d’adaptació al canvi climàtic 2021-2030.

Inscripcions

Share This Post

Torna a Formació