Inici | 11/11/2021 |
---|
Jornada tècnica: Antics i nous productes derivats de l’oli d’oliva, dins el marc de la 25a. Fira d’Oli Siurana
Organtiza: Col·legi Enginyers Agrònoms de Catalunya i Escola Agrària Mas Bové
JORNADA EN LÍNIA
Presentació
La producció de les oliveres s’ha destinat normalment a l’obtenció de l’oli d’oliva verge extra (OOVE) per al seu consum en cru.
No obstant, tradicionalment aquest producte ha permès l’obtenció d’altres derivats (sabó, suavitzants, ungüents, olis aromatitzats, etc.).
Actualment el mercat d’aquests productes s’ha especialitzat en una producció d’alta qualitat i també amb orientacions ecològiques.
Així mateix, en els darrers anys s’han desenvolupat tècniques o processos que han permès l’obtenció d’una cervesa de la
barreja de set varietats d’olives.
En aquesta jornada coneixereu productes tradicionals i nous derivats de l’olivera i amb un alt nivell de qualitat i/o procés de transformació.
Programa
10.00 h Presentació de la jornada
Sr. Albert Torredemer Tomàs, Escola Agrària de Mas Bové del DACC.
Sr. Joan Viñas Clemente, Delegat de Tarragona del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.
10.10 h Productes tradicionals derivats de l’oli d’oliva. Sabons naturals
Sra. Mònica Crusat i Crusat, Illicium – Aromazing Nature.
10.50 h Altres productes derivats de l’oli d’oliva. Perles, melmelades i olis maridats
Sr. Jordi Pascual Solé, Torclum Oli d’Oliva.
11.30 h Nous productes derivats de l’oliva. Cervesa
Sr. Ivan Caelles Colomés, Enginyer Agrònom de Oliba Green Beer i Erm.
12.10 h Torn obert de preguntes
12.30 h Cloenda de la jornada
Inscripcions
A través de RuralCat: inscripcions
Per a més informació: atorredemer@gencat.cat
Aquesta jornada es realitza en línia. El dia abans de la jornada rebreu l’enllaç d’accés a l’aula virtual des d’on podreu seguir-la.