Inici » Esdeveniments » Formació » Jornades de reflexió de la ramaderia al Pirineu: reptes i oportunitats

Jornades de reflexió de la ramaderia al Pirineu: reptes i oportunitats

Inici 28/06/2023

Jornades de reflexió de la ramaderia al Pirineu: reptes i oportunitats

 

  • Organitza: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
  • Dates: 28 i 29 juny 2023
  • Lloc: Escola Agrària del Pirineu. Finca les Colomines, s/núm. 25712 Bellestar (Montferrer i Castellbò)

Presentació

Segons dades del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a l’Alt Pirineu i Aran hi ha al voltant de 1.900 explotacions ramaderes, la majoria de les quals són extensives o semi-intensives.
La ramaderia extensiva és la responsable de generar aliments sostenibles, saludables i de qualitat, així com de generar múltiples serveis ambientals al conjunt de la societat. El seu paper en la gestió del territori és clau per l’adaptació i mitigació del canvi climàtic, la conservació de la biodiversitat, la protecció del sòl en front l’erosió i l’aprofitament sostenible de l’aigua. A més, des d’un punt de vista social, contribueix a fixar gent al territori, al reequilibri territorial, i genera una economia circular.

Tanmateix, la situació de la ramaderia extensiva és delicada, i s’enfronta a importants reptes per mantenir la seva viabilitat socioeconòmica per diferents factors, sobretot econòmics, socials (falta de relleu generacional i de reconeixement) i mediambientals (nous reptes associats al canvi climàtic).

Objectiu

L’objectiu d’aquestes jornades és establir un espai de diàleg i reflexió ampli entorn la ramaderia al Pirineu, amb la participació dels agents implicats, per analitzar la situació actual i definir un full de ruta o estratègies a seguir per tal de millorar la situació actual del sector.

Programa

Consulta el programa aquí

Inscripcions

A través de RuralCat:

Més informació

Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT): patt.daam@gencat.cat 

Share This Post

Torna a Formació