Inici » Esdeveniments » Formació » La sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària

La sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària

Inici 20/11/2025 - 09:30

La sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària

Dins del cicle de jornades SER Agro impulsat per Cadena SER.

  • Dia: dimecres, 20 de novembre de 2025
  • Horari: de 9:30 h a 12:30 h
  • Lloc de realització: Foyer Marià Fortuny de firaReus Events (Avinguda Bellissens, 42 Reus)

Organitzada pel Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Hub Foodtech Nutrition, la DOP Siurana i la col·laboració de l’Escola Agrària Mas Bové. Amb el patrocini de Salut i Treball i Balañá Eguía.

Programa

09.30 h – Salutació i benvinguda

Salutació

  • Presenta i modera, Eva Hidalgo, cap de Continguts Ràdio Reus – SER Tarragona
  • Salutació, Núria Camps, directora Ràdio Reus – SER Tarragona

Benvinguda

  • Conxita Villar, degana del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya
  • Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
  • Sandra Guaita, alcaldessa de Reus

 09.40 h – Ponència inaugural: “Sostenibilitat i competitivitat: reptes i oportunitats per a l’empresa agroalimentària”.

  • A càrrec de Cristina Giménez, directora d’Identitat i Missió d’ESADE.

 10.00 h – Tendències d’innovació al sector agroalimentari: implicacions per al consumidor.

  • A càrrec de José M. Gil, director del CREDA, Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari.

 10.20 h – Taula rodona: Economia circular. Models aplicats a la indústria alimentària. Moderador: Josep Maria Arauzo-Carod, catedràtic d’Economia, director ECO-SOS i sotsdirector d’IU-RESCAT.

  • GRUP UNIÓ. A càrrec de Joan Ruiz, responsable de R+D+I.
  • SÍMBIOSY. A càrrec d’Anna Lluís Gavaldà, directora.
  • FRUSELVA GLOBAL S.A.U. A càrrec d’Úrsula Catalán, responsable científica de l’àrea d’innovació de Begudes Vegetals.

 10.50 h – Degustació d’oli verge extra DOPSiurana i networking

11.20 h – Estratègies de descarbonització per a l’empresa agroalimentària: reptes i aplicacions pràctiques.

  • A càrrec d’Anna Lluís Gavaldà, directora de SÍMBIOSY.

 11.35 h – Gestió eficient de recursos naturals. “Aigua, energia i residus: com optimitzar l’ús de recursos amb tecnologia”.

  • A càrrec d’Amaya Prat, Sustainability & RDi Manager d’Ametller Origen

 11.55 h – Normativa ESG. “Preparats per la CSRD? Com adaptar-se a les noves exigències europees”.

  • A càrrec de Maria Gómez Soriano, directora de Sostenibilitat, ESG i Canvi Climàtic de PWC ESPAÑA.

 12.15 h – Oportunitats de finançament. Grup de treball de projectes del Hub F&N.

  • A càrrec de Jordi Hurtado, responsable del programa de finançament i innovació de REDESSA.

 12.25 h – Cloenda.

  • A càrrec de Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement a l’AJUNTAMENT DE REUS.

Inscripcions

Programa complet i inscripcions aquí.

Share This Post

Torna a Formació