| Inici | 20/11/2025 - 09:30 | 
|---|
La sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària
Dins del cicle de jornades SER Agro impulsat per Cadena SER.
- Dia: dimecres, 20 de novembre de 2025
- Horari: de 9:30 h a 12:30 h
- Lloc de realització: Foyer Marià Fortuny de firaReus Events (Avinguda Bellissens, 42 Reus)
Organitzada pel Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Hub Foodtech Nutrition, la DOP Siurana i la col·laboració de l’Escola Agrària Mas Bové. Amb el patrocini de Salut i Treball i Balañá Eguía.
Programa
09.30 h – Salutació i benvinguda
Salutació
- Presenta i modera, Eva Hidalgo, cap de Continguts Ràdio Reus – SER Tarragona
- Salutació, Núria Camps, directora Ràdio Reus – SER Tarragona
Benvinguda
- Conxita Villar, degana del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya
- Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
- Sandra Guaita, alcaldessa de Reus
09.40 h – Ponència inaugural: “Sostenibilitat i competitivitat: reptes i oportunitats per a l’empresa agroalimentària”.
- A càrrec de Cristina Giménez, directora d’Identitat i Missió d’ESADE.
10.00 h – Tendències d’innovació al sector agroalimentari: implicacions per al consumidor.
- A càrrec de José M. Gil, director del CREDA, Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari.
10.20 h – Taula rodona: Economia circular. Models aplicats a la indústria alimentària. Moderador: Josep Maria Arauzo-Carod, catedràtic d’Economia, director ECO-SOS i sotsdirector d’IU-RESCAT.
- GRUP UNIÓ. A càrrec de Joan Ruiz, responsable de R+D+I.
- SÍMBIOSY. A càrrec d’Anna Lluís Gavaldà, directora.
- FRUSELVA GLOBAL S.A.U. A càrrec d’Úrsula Catalán, responsable científica de l’àrea d’innovació de Begudes Vegetals.
10.50 h – Degustació d’oli verge extra DOPSiurana i networking
11.20 h – Estratègies de descarbonització per a l’empresa agroalimentària: reptes i aplicacions pràctiques.
- A càrrec d’Anna Lluís Gavaldà, directora de SÍMBIOSY.
11.35 h – Gestió eficient de recursos naturals. “Aigua, energia i residus: com optimitzar l’ús de recursos amb tecnologia”.
- A càrrec d’Amaya Prat, Sustainability & RDi Manager d’Ametller Origen
11.55 h – Normativa ESG. “Preparats per la CSRD? Com adaptar-se a les noves exigències europees”.
- A càrrec de Maria Gómez Soriano, directora de Sostenibilitat, ESG i Canvi Climàtic de PWC ESPAÑA.
12.15 h – Oportunitats de finançament. Grup de treball de projectes del Hub F&N.
- A càrrec de Jordi Hurtado, responsable del programa de finançament i innovació de REDESSA.
12.25 h – Cloenda.
- A càrrec de Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement a l’AJUNTAMENT DE REUS.
 
								 
									