Inici » Esdeveniments » Formació » Presentació actualització del Diccionari de seguretat alimentària

Presentació actualització del Diccionari de seguretat alimentària

Inici 05/07/2023

  • Dia: Dimecres, 5 juliol  2023
  • Hora: A les 13h.
  • Lloc: Edifici Salvany (c/ Roc Boronat, 81-95. Barcelona)

Es presenta una actualització del Diccionari de seguretat alimentària, que amb les incorporacions actuals ja es considera complet i aplega en total més de 700 termes. El diccionari en línia s’ha elaborat conjuntament entre el Centre de Terminologia TERMCAT i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració d’experts de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

Acte en què participaran el conseller de Salut, Manel Balcells; la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas; el secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila; la subdirectora general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, Carme Chacon, i Elisabeth Casademont, del TERMCAT, coordinadora del diccionari.

L’obra es va publicar inicialment el 2021, i contenia termes relatius a la seguretat alimentària, la qualitat dels aliments i els sistemes de control i d’anàlisi del risc. Per exemple, ja s’hi podien trobar termes com ara additiu alimentari, alerta alimentària, anàlisi de perills i punts de control crítics, bones pràctiques d’higiene, estudi d’exposició, ingesta adequada, ingredient tecnològic, qualitat alimentària, risc alimentari, valor de seguretat o verificació.

Ara s’hi han incorporat més de 200 entrades noves relacionades amb els perills alimentaris. Alguns dels termes nous són relatius als perills biològics (anisakis, criptosporidi, estreptococ, listèria monocitògena, micobacteri, norovirus, salmonel·la), als perills químics (bisfenol A, contaminant orgànic persistent, contaminant de procés, dioxines, ftalats, mercuri, micotoxines, nanoplàstic, residu de medicaments veterinaris) i als perills físics (cos estrany, radiació).

Programa

Trobareu aquí el programa de l’acte 

Inscripcions

Share This Post

Torna a Formació