Inici » Esdeveniments » Agenda » Projecció del documental: “L’ESCLAT DE LA FRUITA A LLEIDA. Recull de testimonis de persones que van viure els inicis de la fructicultura a Lleida a mitjans del segle XX” (Lleida, 22 setembre 2016)

Projecció del documental: “L’ESCLAT DE LA FRUITA A LLEIDA. Recull de testimonis de persones que van viure els inicis de la fructicultura a Lleida a mitjans del segle XX” (Lleida, 22 setembre 2016)

22 de setembre de 2016 // 00:00 - 23:59

Organitza:  Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya

Dia:  Dijous, 22 de setembre de 2016

Hora: A les 19 h.

Lloc: Delegació de Lleida del COEAC (Rambla Ferran, 2. 4t.A)

Presentació:

Aquest documental explica a través de vivències personals, l’esclat fructícola produït a Lleida a mitjans del segle XX, que va suposar l’inici de la fructicultura actual i un canvi profund en l’economia de la zona. Entre els anys 2010 i 2013 es va recollir el testimonio rial de 24 persones que van viure en primera persona els canvis en l’àmbit agrícola, produïts a Lleida entre els anys 50-80 del segle XX. A partir d’aquests testimonis, s’ha construït un audiovisual que dóna l’oportunitat d’endinsar-se en aquesta part de la historia, de la mà dels protagonistes que la van viure. Es tracta d’una visió personal, a través d’experiències viscudes i explicades de viva veu. Més de 30 hores de gravació enregistrades, s’han resumit en un relat de 50 minuts que d’una manera sintètica ens apropa a aquella realitat.

Aquest audiovisual també vol ser un homenatge a totes les persones del camp, que van participar en aquells canvis de l’agricultura lleidatana,, ja que ells amb el seu treball i la seva mentalitat oberta, van ser els veritables protagonistes.

És evident que moltes de les coses que van passar en aquells anys, no han estat recollides en aquest documental. No s’ha tractat de fer un relat històric convencional, però sí recollir una historia viscuda per gent que era present en aquell moment  i que ens apropa a la realitat de quan es va començar a configurar regió fruitera de Lleida.

El documentat ha estat ideat i elaborat des de la Secció de Ciències Agroalimentàries de l’Institut d’Estudis Ilerdecs (IEI) i realitzat per Intersecció.

Inscripcions:

Es prega confirmació d’assistència mitjançant el formulari d’inscripció que trobaràs al final d’aquesta pàgina, abans del dia 19 de setembre de 2016. Places limitades

Informació relacionada

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments