Inici » Esdeveniments » Formació » “VII Foro Nacional de Desarrollo Rural. La formación en el sector agroalimentario”

“VII Foro Nacional de Desarrollo Rural. La formación en el sector agroalimentario”

Inici 25/02/2020

“VII Foro Nacional de Desarrollo Rural”, dins el marc de la FIMA

En aquesta edició es tracta el tema: “La formació en el sector agroalimentari”

Organitza: Colegio de Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

El Fòrum s’ inaugura el dia 25 de febrer a las 19h a l’Edifici Paraninfo de la Universitat de Saragossa i els dies 26 i 27 de febrer de 2020 tindrà lloc a les instal·lacions de Fira de Saragossa, dins el marc de la Fira Internacional de Maquinària Agrícola 2020 (FIMA).

 

Objectius

El sector agroalimentari i el medi rural segueixen fortament vinculats. La innovació, la cooperació entre agents de el sector, les relacions urbà-rurals, els reptes als quals s’enfronten els joves agricultors i la professionalització de el sector, són aspectes enfocats a millorar la competitivitat de el sector agroalimentari, que han vingut analitzant en els diferents congressos i Fòrums Nacionals de Desenvolupament Rural.

En un marc globalitzat, exigent i competitiu que avança a tanta velocitat en noves tecnologies i en intercanvi de coneixement, així com la necessitat de saber situar-nos en els nous escenaris produïts per d’el canvi climàtic. Veiem fonamental, des d’una anàlisi real, aportar les solucions a les debilitats i potenciar les fortaleses.

Dedicar aquest nou Fòrum a la formació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari, que juguen un paper essencial en la innovació de el sector, és un pas necessari per a continuar en aquesta línia de treball.

Una formació adequada, ha de respondre a les necessitats reals i ha d’estar en contínua actualització. L’objectiu de la formació és obtenir professionals competents que ofereixin solucions i avantatges competitius amb els productes obtinguts de el sector agroalimentari i a el manteniment i millora de l’medi rural i de el medi ambient. A més, ha de ser capaç d’aportar els elements necessaris per a una transferència de coneixements eficaç.

El Fòrum serà un lloc de trobada de tots els agents relacionats amb l’àmbit formatiu de el sector agroalimentari. La innovació és una constant en qualsevol activitat de el sector agroalimentari i és el tema triat per a la conferència inaugural d’aquest Fòrum. Les noves tecnologies estan transformant l’agricultura amb un major ús de la intel·ligència per augmentar productivitats però, al seu torn, conservar el medi natural.

Es plantejaran plans formatius i tipus de formació aplicats a el sector agroalimentari, i queda dividit en tres àrees temàtiques: Ensenyament reglat des de la universitat, Ensenyament des de la formació professional agrària per als professionals de sector i Ensenyament contínua.

Més informació

Web del Fòrum

Objectius del VII Fòrum (format PDF)

 

Share This Post

Torna a Formació