Inici » Esdeveniments » Agenda » Visita a la Bodega Castell d’Encus i al Museu de les Botigues de Salàs de Pallars

Visita a la Bodega Castell d’Encus i al Museu de les Botigues de Salàs de Pallars

21 de març de 2020 // 11:00 - 18:00

Organitza:  Delegació de Lleida del COEAC

Destinataris: Col·legiats/des i acompanyants (no menors d’edat)

AJORNADA SORTIDA  AMB MOTIU DEL CORONAVIRUS SARS-COV-2 FINS A PROPER AVÍS

Trobada a les 10:45h. a la Bodega Castell d’Encus.  Ctra. Tremp a Santa Engracia, km 5. 25630 Talarn, Lleida (plànol situació)

Programa

11h. Visita a la Bodega Castell d’Encus. (La visita només destinada a adults). Preu 10€

14h. Dinar al Restaurant Cal Bertran de Salàs de Pallars (Plànol situació).  Preu  20€

16:30h. Visita al Museu Botigues d’època  Salàs de Pallars. Preu 6€

Bodega Castell d’Encus

Vinyes a més de 1.000 m, trulls de pedra del segle XII on fermenta el vi, la tecnologia més avançada i sobretot una voluntat de recerca, experimentació i preservació del medi ambient

La finca és situa entre els 850-1250 m en una àrea de màxima captació solar i vorejada d’una important massa boscosa. Consta d’unes 95 hectàrees rurals de les quals 25 són cultiu de vinya.

Fermentació a la roca

Després d’uns anys d’empirisme i experimentació els trulls de fermentació d’origen medieval s’estan utilitzant per fermentar els vins negres com part dels blancs. El fet de treballar amb llevats autòctons és un dels trets diferencials  que no manlleva importància al raïm i permet un vi molt més genuí i honest amb el paisatge.

Celler Ecològic

El celler ha estat el primer a utilitzar en tots els seus processos la transferència calor-fred de l’energia geotèrmica en un esforç per minvar la despesa energètica i reduir també l’impacte mediambiental. El celler també ha estat dissenyat a fi que funcioni per gravetat en tots els seus processos, i compta amb la tecnologia enològica més avançada.

​Actualment estan tramitant el procés per ser reconeguts com a celler ecològic, ja que no utilitzen pesticides, herbicides, fungicides ni cap mena de tractament nociu pel sòl.​

Museu Botigues Salàs de Pallars

Salàs ofereix una proposta museística singular que consisteix a recrear botigues i espais d’època a partir de l’exposició i divulgació dels béns de consum quotidians.

Hi ha dos tipus d’espais:

  • Els establiments que venien exclusivament productes amb marca ( “ultramarins i colonials”, farmàcia, estanc, merceria-perfumeria i quiosc).
  • Els establiments que utilitzen necessàriament alguns d’aquests béns de consum immediats amb marca per oferir algun tipus de servei (barberia, cafè, impremta).

L’ambientació d’aquests espais s’aconsegueix a partir del mobiliari, de l’exposició dels productes més representatius de cada període i de l’exhibició de cartells i altres elements publicitaris.

Aquest projecte proposa al visitant d’aquests espais un recorregut per cent anys de vida quotidiana utilitzant com a vehicle el poder evocador d’uns escenaris, d’uns productes i d’unes imatges que ja formen part de l’imaginari col·lectiu.

Inscripcions

Les persones interessades  haureu de confirmar la vostra assistència, especificant si vindreu a la visita del celler, al dinar i/o a la visita de les botigues, mitjançant el formulari d’inscripció, que trobaràs al final d’aquesta pàgina, fins el dia 13 de març de 2020. Places limitades.

L’organització es reserva la possibilitat de suspendre l’activitat si no hi ha un nombre mínim d’inscrits.

Instruccions de pagament

El pagament es realitzarà per domiciliació bancària, al número de compte on es cobra la quota col·legial.

Reserves

Les inscripcions estan tancades per aquest esdeveniment.

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments