Inici » Esdeveniments » Agenda » Visita guiada Exposició LEONARDO TORRES QUEVEDO -Enginyer, Científic i Inventor

Visita guiada Exposició LEONARDO TORRES QUEVEDO -Enginyer, Científic i Inventor

26 de juny de 2019 // 19:30 - 20:30

Visita guiada Exposició LEONARDO TORRES QUEVEDO -Enginyer, Científic i Inventor

Organitza: Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, amb la col·laboració del nostre company Sr. Marino Torre .
Lloc:  Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida. Campus Cappont Av. Jaume II, 67, planta soterrani. 25001 Lleida
Data:        26  de juny de 2019
Horari:     19:30h.

Introducció

Aquesta exposició permet conèixer la vida i la obra de Leonardo Torres Quevedo, Enginyer, Científic i Inventor, nascut a Santa Cruz de Iguña al 1852 i autor de nombroses idees, innovacions i invents que s’apliquen a l’actualitat a molts camps i productes com els ordinadors, els drons i els dirigibles o telefèrics, essent el més prestigiós inventor del seu temps (finals del segle XIX i principis del XX).

L’exposició compta amb 36 panells explicatius, i distribuït en 4 seccions:

  • Sobre els transbordadors, essent el més conegut el del Niagara i actualment en servei, després de 100 anys ininterrompudament sense cap accident.
  • Sobre el telekino i precursor dels actuals  comandaments a distància per dirigir petits vaixells, dirigibles, …
  • Sobre els dirigibles que van tenir una importància capital durant la primera guerra mundial, després en la segona guerra mundial i actualment encara en ús.
  • Sobre les seves investigacions en computació i automàtica, precursor de l’ordinador actual, així com altres invents, com l’escaquista, i una nova ciència de resolució d’equacions i impressió d’equacions fins al vuitè grau.

Així mateix també s’exposa documentació sobre patents, manuscrits, llibres  i altres materials diversos, relacionats amb la figura del savi Leonardo Torres Quevedo.

Guia informador

La visita anirà a càrrec del Comissari Sr. Francisco González Redondo, Professor Història de la Ciència, de la Universitat Complutense de Madrid, Llicenciat i Doctor en matemàtiques i Doctor en Filosofia.

Inscripcions

La inscripció a la visita es gratuïta però per tal que sigui vàlida, s’ha de tramitar mitjançant el formulari de inscripció que trobaràs al web del COEAC, abans del dia 21 de juny 2019.

Localització

Direcció Campus Cappont. Av. Jaume II, 67 25001 Lleida
Carregant mapa…

Reserves

Les inscripcions estan tancades per aquest esdeveniment.

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments