Inici » Esdeveniments » Agenda » Activitats COEAC » Visita mels Alemany, tast de mels i dinar de germanor al Monestir de Les Avellanes

Visita mels Alemany, tast de mels i dinar de germanor al Monestir de Les Avellanes

25 de novembre de 2017 // 11:00 - 16:00

Visita mels Alemany, tast de mels i dinar de germanor al Monestir de Les Avellanes

Organitza

Delegació de Lleida del COEAC

Hora i Lloc de trobada

A les 11:00h  a ALEMANY . Carrer Barcelona, 4, 25610. Os de Balaguer, Lleida (Plànol situació)

Introducció

Les condicions botàniques i edafoclimàtiques de la geografia catalana o de la península ibèrica permeten la collita de gran diversitat de mels, amb olors, sabors, textures, ….diferents. Els donen un caràcter particular molt propi de cada paisatge, de cada zona de producció. Aquesta diversitat de mels es pot ampliar igualment a les grans àrees de producció mel·lífera europees i mundials.

La mel és un aliment antic i tradicional a les nostres dietes i en podem ser més o menys consumidors. Però sovint només coneixem les qualitats d’aquella mel que és pròpia de la zona on vivim i desconeixem les altres. O ens agrada més un tipus de mel que una altra, i no valorem  prou la riquesa de la seva diversitat i que unes són més adequades per a un tipus de consum o un altre.

La mel és un dels principals ingredients dels torrons. A més a més, tradicionalment la mel ha estat utilitzada com poderós agent antimicrobià que permet combatre els refredats. Però per la seva composició en minerals, aminoàcids, àcids orgànics, vitamines B, C, D i E i antioxidants (flavonoides i fenòlics),  pot tenir molts més usos dietètics o gastronòmics. Cal, però, envasar-la, conservar-la i consumir-la adequadament perquè  no perdi les seves propietats beneficioses.

A més, la mel té propietats terapèutiques. Es pot utilitzar externament gràcies a les seves propietats antimicrobianes i antisèptiques, ja que ajuda a cicatritzar i a prevenir infeccions en ferides i cremades superficials. Aquí també, algunes mels són particularment eficaces en aquest procés cicatritzador. Gràcies a les seves qualitats astringents i suavitzants també s’empra en cosmètica: cremes, màscares de neteja facial, tònics, etc. És també un bon conservant natural i un aliat contra l’envelliment, ja que conté antioxidants que frenen l’aparició de radicals lliures.

 

PROGRAMA

11.00h. Trobada i visita guiada  a l’empresa  ALEMANY.

Ens mostraran les instal.lacions i veurem com fan els turrons.

A Alemany es dediquen a l’envasat de mel i a la fabricació de turrons i caramels.

12.00h. Tast de mels  (de 4 o 5 varietats diferents),  a càrrec de la companya, Àstrid Ballesta,

13.00h. Monestir de les Avellanes, visita al monestir

14.00h Dinar al Restaurant “El Claustre”, Monestir de les Avellanes

Preu de l’activitat

Adults :20€

Infants: 10€ (fins a 11 anys, inclosos)

Destinataris:

Col·legitats/des i acompanyants

Inscripcions

Cal inscriure’t a l’activitat  mitjançant formulari que trobaràs al final d’aquesta pàgina. Data límit d’inscripció el 17  de novembre 2017. Places limitades.

L’organització es reserva la possibilitat de suspendre l’activitat si no hi ha un nombre mínim d’inscrits.

Localització

Direcció C. Barcelona, 4 25610 Os de Balaguer
Carregant mapa…

Reserves

Les inscripcions estan tancades per aquest esdeveniment.

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments