Inici » Esdeveniments » Agenda » Visita tècnica a la Bodega Castell d’Encús

Visita tècnica a la Bodega Castell d’Encús

11 de desembre de 2021 // 08:30 - 16:00

Organitza:  Delegació de Lleida del COEAC

Destinataris/es: Només per a Col·legiats/des del COEAC.

Programa

08.30h.Trobada al pàrquing del Camp d’Esports de Lleida (Avgda. Doctor Fleming) .La sortida es farà amb autocar, a càrrec del COEAC.

10.00h. Visita a la Bodega Castell d’Encús. Ctra. Tremp a Santa Engràcia, km 5. 25630 Talarn, Lleida (plànol situació). Gratuïta

14.00h. Dinar al Restaurant del Llac. Hotel Terradets .Cellers .  Preu  col·legiats/des 20,00  €

Necessari presentar passaport COVID

Bodega Castell d’Encus

Vinyes a més de 1.000 m, trulls de pedra del segle XII on fermenta el vi, la tecnologia més avançada i sobretot una voluntat de recerca, experimentació i preservació del medi ambient

La finca és situa entre els 850-1250 m en una àrea de màxima captació solar i vorejada d’una important massa boscosa. Consta d’unes 95 hectàrees rurals de les quals 25 són cultiu de vinya.

Fermentació a la roca

Després d’uns anys d’empirisme i experimentació els trulls de fermentació d’origen medieval s’estan utilitzant per fermentar els vins negres com part dels blancs. El fet de treballar amb llevats autòctons és un dels trets diferencials  que no manlleva importància al raïm i permet un vi molt més genuí i honest amb el paisatge.

Celler Ecològic

El celler ha estat el primer a utilitzar en tots els seus processos la transferència calor-fred de l’energia geotèrmica en un esforç per minvar la despesa energètica i reduir també l’impacte mediambiental. El celler també ha estat dissenyat a fi que funcioni per gravetat en tots els seus processos, i compta amb la tecnologia enològica més avançada.

​Actualment estan tramitant el procés per ser reconeguts com a celler ecològic, ja que no utilitzen pesticides, herbicides, fungicides ni cap mena de tractament nociu pel sòl.​

Inscripcions

Places limitadíssimes.

  • Els col·legiats/des interessats  haureu de realitzar la inscripció mitjançant  formulari , que trobareu al final d’aquesta pàgina, fins el dia 30 de novembre de 2021. 

El COEAC reserva unes places per als estudiants del Màster d’Enginyeria Agronòmica que estiguin preassociats/des.

  • Els preassociats/des haureu de realitzar la inscripció per correu electrònic a: agronomslleida@agronoms.cat fins el dia 3 de desembre de 2021.

L’organització es reserva la possibilitat de suspendre l’activitat si no hi ha un nombre mínim d’inscrits.

Instruccions de pagament

El pagament es realitzarà per domiciliació bancària, al número de compte on es cobra la quota col·legial.

Reserves

Les inscripcions estan tancades per aquest esdeveniment.

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments