Inici » Àgora » Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol de la qualitat a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries

Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol de la qualitat a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries

Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol de la qualitat a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries

L’objectiu d’aquesta guia és ajudar els operadors alimentaris a establir un sistema propi d’autocontrol de la qualitat agroalimentària perquè garanteixin la qualitat dels productes que comercialitzen i compleixin amb els requeriments del Títol III de la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.

Cal esmentar les guies de pràctiques correctes d’higiene reconegudes oficialment pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya o pel Ministeri d’Agricultura que també garanteixen el compliment de la normativa d’higiene i seguretat alimentaria, i que contenen aspectes concordants amb la Llei 14/2003. Aquesta guia no pretén substituir-les sinó complementar-les.

En aquesta guia trobareu orientacions per estructurar un sistema d’autocontrol que compleixi amb els requisits obligatoris definits per la Llei, i d’altres que no són obligatoris però que us poden ser útils per implantar un sistema d’autocontrol eficient i eficaç.

També hi trobareu explicacions i recomanacions sobre els principals conceptes i activitats que s’haurien de dur a terme, intercalades amb els fragments dels articles de la Llei 14/2003 que hi estiguin relacionats.

Amb aquesta publicació, es preten oferir eines perquè pugueu desenvolupar el vostre propi sistema de forma senzilla, o adaptar i completar allò que ja feu actualment. De fet, una gran part dels requisits de la Llei, com ara la traçabilitat, ja els gestioneu a la major part de les empreses i només cal ordenar-los i sistematitzar-los. Seguir la guia és una decisió voluntària; complir la Llei 14/2003 és obligatori.

El volum s’estructura en dos capítols introductoris i quatre capítols principals.

Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol de la qualitat a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries

Editor: Departament d’Agricultura

Font: DARP

Share This Post