Inici | 02/10/2024 |
---|
- Dies: 2 i 3 octubre de 2024
- Lloc: Palau de Congressos La Llotja de Lleida (Avinguda de Tortosa, 4, 25005 Lleida)
- Format: Presencial i en línia
El Col·legi d’Enginyers Agrònoms és coorganitzador d’aquest esdeveniment.
Les temàtiques que es tractaran:
- Com podem influir des de la nutrició i l’alimentació en la millora de la salut porcina, tant en reproductores com en transició i engreix.
- Com abordem la nutrició i l’alimentació en les truges actuals i com l’alimentació de precisió ens pot ajudar.
- Com la nutrició i l’alimentació aplicada tenen importància en la sustentabilitat de la producció porcina; explorant les dietes sense soja, una millora en el càlcul energètic de la fórmula i la reducció de les emissions.
ENTRADES GRATUÏTES LIMITADES
El Col·legi disposa de 4 entrades presencials i 10 entrades online gratuïtes per l’esdeveniment, que s’assignaran per rigorós ordre de sol·licitud als membres del COEAC que ho demanin.
Per sol·licitar una entrada gratuïta , envia un correu electrònic a agronoms@agronoms.cat. Abans del dia 27 de setembre 2024
Programa
Dimecres, 2 d’octubre
09:00 Acreditacions i cafè de benvinguda
09:30 Acte d’ obertura
09:45 Els reptes de la nutrició i alimentació porcina avui dia
Ponents Anna Fernández Oller. Global Technical Sales Manager Swine Nutrition – Espanya
10:00 Innovant en la cura de la truja: quin rol juga la nutrició-alimentació a les nostres granges?
Ponents Diego Alberto Lescano. KPIs consulting. – Argentina
10:20 Nutrició vitamínica i mineral per al control de problemes en reproductores
Ponents Alberto Escoda. Cincaporc – Espanya
10:40 Preguntes del públic
11:00 COFFEE BREAK
12:00 Optimització de la presentació del pinso en fases de transició i engreix
Ponents Marta Fornós. SNiBA – Espanya
12:30 En la primera fase de la transició, Quants pinsos és millor proporcionar?
Ponents Manuel Barona Ahuir. Direcció a Granja El Pampo, Manuel Barona. – Espanya
13:00 Preguntes del públic
13:30 Prevenció de problemes digestius en engreix
Ponents Javier Álvarez. Professor i investigador a la UdL – Espanya
14:00 MENJAR
15:30 SESSIÓ DE DINAMITZACIÓ. Coneixes els projectes: PIGBIOTA, GUTBRAIN i PIGHAVIOUR?
Ponents Antoni Dalmau. IRTA – Espanya
16:00 Podem millorar el rendiment reproductiu de les nostres truides a través de l’alimentació?
Ponents Ana Llorente. Industrial Técnica Ramadera, S.L. (INTEGA) – Espanya
16:30 L’alimentació de precisió De què parlem realment?
Ponents Cándido Pomar. Dairy and Swine Research and Development Centre, Agriculture and Agri-Food Canada – Canadà
17:00 Taula rodona: Com fer que les trujades mengin més.
Ponents Carlos Piñeiro. Veterinari especialista en gestió de dades i noves tecnologies – Espanya
Luis Sanjoaquin Romero. Veterinari de porcí – Espanya
Manuel Toledo Castillo. Agropecuària Cases Noves – Espanya
Moderadors Javier Lorente Martin. Enginyer agrònom – Director Tècnic – Espanya
18:00 Emerging voices. Donem veu als joves investigadors
- Polpa de garrofa i vitamina E en la dieta de porcs: Efectes sobre la productivitat, digestibilitat aparent, indicadors fisiològics i resultats econòmics. D. Bottegal
- Efecte de la suplementació dietètica amb GABA en l’ estat cognitiu de porcs en transició. E. Huenul
- Importància de la suplementació materna en trudes ibèriques. A. de les Heras
Ponents Diego Bottegal. Investigador a Universitat de Lleida (Espanya) / INTA (Argentina) – Espanya
Elizabeth Huenul. Estudiant de doctorat a SNiBA, Universitat Autònoma de Barcelona – Espanya
Ana de las Heras. Universitat Complutense de Madrid – Espanya
18:30 AFTERWORK – NETWORKING
Dijous, 3 d’octubre
09:00 Acreditacions i cafè de benvinguda
09:30 La importància de l’ alimentació en la sostenibilitat porcina punt per punt.
Ponents Amàlia Cordero. 333 Corporate 1998, S.L. – – – Espanya
09:45 L’ alimentació animal: a la recerca de la major sostenibilitat del sector ramader
Ponents Pedro Cordero. President de FEFAC – Espanya
10:15 Alternatives a la formulació amb soja
Ponents: José Ignacio Morales COPISO – Espanya
10:45 COFFEE BREAK
11:45 Presentació de projecte sobre el càlcul predictiu de l’ energia en ingredients per a pinso
Ponents: Isabel Nieto. Continguts – Espanya
12:00 Taula rodona: Com des de la nutrició i alimentació podem millorar la sostenibilitat del sector porcí. Què estem fent a Europa?
Ponents: Antonio Gonzalez de BulnesResponsable de Biotecnologia de Grup Jorge – Espanya
Maria Teresa Pacchioli. Centre Ricerche Produzioni Animali (CRPA) – Itàlia
Finn Udesen Sènior Consult Climate & Sustainability – SEGES – Dinamarca
Moderadors Amàlia Cordero. 333 Corporate 1998, S.L. – – Espanya
13:30 R + D en Sostenibilitat i Alimentació
Ponents Coral Carrasco. Coordinadora d’R+D en Grup Vall-Companys – Espanya
14:00 Acte de cloenda
14:15 MENJAR
Inscripcions
Tramita les inscripcions en aquest enllaç.
Inscripcions fins el 27 de setembre 2024.
Preu: Presencial – 190,00€ +IVA / En línia – 130,00€ + IVA