Inici » Esdeveniments » Formació » Cursos » Altres Jornades » Experiències de valorització de residus de la indústria agroalimentària (BiocircularCap)

Experiències de valorització de residus de la indústria agroalimentària (BiocircularCap)

Inici 17/10/2024 - 08:15

Experiències de valorització de residus de la indústria agroalimentària (BiocircularCap)

  • Organitza: BETA. UVIC i Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
  • Data: Dijous, 17 octubre 2024
  • Lloc: Sortida des del pàrquing de l’Escola. Agrària de Manresa – Edifici FUB. Av. Universitària, 4-6. 08242 Manresa

Presentació

Des de la producció d’aliments fins al consumidor final es perden molts recursos valuosos, però la complexitat del sistema agroalimentari ofereix oportunitats per implementar models de bioeconomia i economia circular que aprofitin millor aquests recursos.
Es duran a terme visites a casos d’èxit en gestió innovadora de residus de la industria càrnica. Aquesta activitat s’engloba en el projecte de capitalització i transferència BiocircularCap, que té com a objectiu disseminar els resultats dels Grups Operatius, fomentar l’intercanvi de coneixements i donar visibilitat a innovacions que fomenten la sostenibilitat en el sector agroalimentari.
Actuació finançada a través de l’Operació 01.02.01 (ajuts a les activitats de demostració) del PDR de Catalunya 2014-2022.

Programa

Programa en format PDF

8.15 h Punt de trobada
Pàrquing de l’Escola Agrària de Manresa – Edifici FUB.

10.00 h Visita a Alcarràs Bioproductors SAT (Alcarràs)
Visita a les instal·lacions de la planta de biogàs, que s’abasteix amb dejeccions ramaderes i subproductes de la indústria càrnia.
A més, s’aprofita la fracció sòlida a la planta de compostatge, optimitzant el cicle de residus per a la seva conversió en energia i fertilitzants orgànics.

12.30 h Visita a MAFRICA SA (Sant Joan de Vilatorrada)
Visita instal·lacions projecte “AccelWater” on es valoritzen aigües residuals i residus sòlids de la indústria càrnia. També s’explicarà l’experiència en Grups Operatius sobre Bioeconomia en el sector càrnic.

14.00 h Presentació dels projectes BiocircularCap (capitalització i transferència de coneixements de Grups Operatius a nivell català) i NUTRI-KNOW (projecte de capitalització i transferència de coneixements de Grups Operatius a nivell Europeu) Instal·lacions de l’Escola Agrària de Manresa – Edifici FUB
(Av. Universitària, 4-6. 08242 Manresa)

14.30 h Cloenda de la visita i dinar
Els desplaçaments es faran en autobús, sense cost per a les persones inscrites a la jornada

Inscripcions

A través de RuralCat: Inscripcions

Més informació

Centre Tecnològic BETA (UVic-UCC)
Carla Febrer Sanglas. Tel.: 93 881 6168 ext.8437. A/e: carla.febrer@uvic.cat

Share This Post

Torna a Formació