Inici » Esdeveniments » Formació » 2a sessió. Agronomia i gastronomia, el maridatge perfecte

2a sessió. Agronomia i gastronomia, el maridatge perfecte

Inici 06/11/2025 - 17:15

Acte emmarcat en la iniciativa “Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Som Gastronomia”.

  • Dia: dijous 6 de novembre de 2025
  • Horari: de 17.15 h a 20.00 h
  • Lloc de realització: Hotel SB Diagonal Zero Barcelona (Pl. de Llevant, s/n, Sant Martí, 08019 Barcelona)

Organitza l’Associació d’Enginyeria Agronòmica i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

Presentació

Enguany, Catalunya és la Regió Mundial de la Gastronomia, convertint-se d’aquesta manera, en la primera regió europea que rep aquesta distinció, una distinció que posa en valor el nostre patrimoni alimentari i els productes que ens defineixen.

L’Associació d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, en el marc d’aquesta iniciativa, organitza dues sessions amb la voluntat d’enfortir el vincle entre la producció d’aliments i la gastronomia. L’agronomia i gastronomia són el maridatge perfecte: del camp a la taula, un camí compartit que transforma esforç, innovació i passió en experiències úniques. Un vincle que fa possible una cuina d’excel·lència.

Els enginyers i les enginyeres agrònomes som el primer pas de la recepta: apliquem coneixement i tecnologia per gestionar el sòl, l’aigua, les plantes i la producció ramadera, garantint aliments de qualitat, segurs i sostenibles.

En aquest cas, ens centrarem en la fruita dolça com a model de valorització de la nostra producció del camp a la cuina d’excel·lència, donant-li l’espai que mereix com a ingredient de qualitat i identitat i destacant la producció de proximitat, l’arrelament al territori i visibilitzant l’esforç de les persones que dia a dia aporten plaer a les nostres taules.

Programa

17.15 h – Recepció dels assistents

17.30 h – Inauguració de l’acte a càrrec de la secretària general d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Cristina Massot i la presidenta de l’AEAC i degana del COEAC, Conxita Villar

17.45 h – Reflexions entorn a la fruita dolça en l’agronomia i la gastronomia

  • Modera: Judith Calix, directora de la revista CUINA
  • Joel Castanyé, copropietari i xef executiu guardonat amb una estrella Michelin, una estrella verda Michelin i dos Sols Repsol
  • Ignasi Iglesias, doctor enginyer agrònom, expert en producció agrícola sostenible i divulgador

18.30 h – Debat amb els assistents

18.45 h – Cloenda

19.00 h – Degustació de cuina creativa amb fruites de temporada a càrrec del xef Joel Castanyé

Inscripcions

Acte dirigit a col·legiats, col·legiades, preassociats i preassociades de l’AEAC i el COEAC.

Places limitades. La inscripció a l’acte es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció.

Es prega que, per la bona organització de l’acte, confirmis la teva assistència abans del dijous 30 d’octubre de 2025, mitjançant el formulari que trobaràs al següent enllaç.

Share This Post

Torna a Formació