Inici » Esdeveniments » Formació » El futur de l’energia eòlica marina a Espanya

El futur de l’energia eòlica marina a Espanya

Inici 01/03/2022

Jornada online exclusiva de Zoom

Horari: 18h.

Organitzada per Comité de Asuntos Marítimos y Marinos del Instituto de la Ingeniería de España.

Presentació

Fa més d’una dècada que l’energia eòlica marina es va convertir en una realitat a escala industrial, tant a Europa com a altres continents. A l’estela dels desenvolupaments i experiència en terra, aprofita la major força i regularitat dels vents sobre el mar, fet que es tradueix en un nombre més gran d’hores anuals de producció que ara ja compensen els costos inicials més grans que suposa.

L’eòlica marina ha anat progressant primer en zones de poca profunditat, per anar-se’n endinsant al mar fins a distàncies de la costa i profunditats fins fa poc inimaginables. En aquest progrés, la indústria espanyola ha tingut un paper protagonista, tant com a concessionari i operador de camps cada vegada de més potència, com en el subministrament i instal·lació de molts dels equips i sistemes necessaris.

Tot i això, malgrat que tenim el know-how per a una integració vertical total, molts se sorprenen que a Espanya no s’hagi explotat fins ara aquest potencial. Això s’explica en part per les dificultats que el nostre litoral presenta, menys propici que els del Nord d’Europa, i en part per altres factors entre els quals destaca la crisi financera de la dècada passada.

La publicació el desembre passat del Full de Ruta de l’Eòlica Marina i Energies del Mar a Espanya, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, ha obert una finestra d’esperança per al desenvolupament del sector dins del nostre país.

Gairebé simultàniament, el gener passat, s’anuncia que Iberdrola farà una inversió de 22.500 milions d’euros després de guanyar una megalicitació a Escòcia per instal·lar 7.000 MW d’energia eòlica marina a tres parcs; dos amb tecnologia flotant en aliança amb Shell i un sobre estructures fixes. Un triomf de la tecnologia espanyola la magnitud del qual és senzillament impressionant.

Els tres primers ponents ens explicaran el marc de referència per a aquests plans, els detalls del Full de Ruta i els procediments perquè les empreses hi puguin participar.

Els tres ponents següents representen aquestes empreses, la indústria, com a líders de nombrosos projectes realitzats fora d’Espanya, subministradors d’equips i instal·ladors. Ens explicaran el que han fet a l’estranger fins ara i què poden fer a Espanya dins del Full de Ruta i més enllà.

Programa

Consulta el programa aquí

Inscripcions

INSCRIPCIONS

Share This Post

Torna a Formació