Inici » Esdeveniments » Agenda » Celebració de la festivitat de Sant Isidre 2014 de la demarcació de Tarragona (Delta de l’Ebre, 31 maig)

Celebració de la festivitat de Sant Isidre 2014 de la demarcació de Tarragona (Delta de l’Ebre, 31 maig)

31 de maig de 2014 // 00:00 - 23:59


Dia:
Dissabte, 31 de maig de 2014
Lloc: Delta de L’Ebre

Activitat destinada a col·legiats /des i acompanyants de les quatre demarcacions.

ACTIVITATS:

Visita al Molí de Rafelet (Deltebre): l’únic molí de fusta, artesà i familiar del Delta de l’Ebre que des del 1935 continua elaborant arròs d’una forma artesana.
Dinar al restaurant L’Estany (Amposta) (“Restaurant Casa de Fusta”).

És l’únic molí de fusta que està en funcionament al delta de l’Ebre, va ser catalogat per la Generalitat de Catalunya com a Museu de l’Arròs l’any 2008.

L’empresa familiar del Molí de Rafelet elabora arròs de forma artesanal i tradicional, amb una producció pròpia limitada. Actualment es produeixen les varietats d’arròs bomba i marisma i també arrossos ecològics, i tot el cereal procedeix d’arrossars propis i de petits productors del delta de l’Ebre.

Aquest restaurant es troba en un lloc privilegiat: La llacuna de l’Encanyissada, al ben mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre, entre arrossars, on hi podrem degustar la cuina tradicional del Delta.

Després de dinar, qui vulgui, podrà endinsar-se pels voltants de La Llacuna de l’Encanyissada, un dels principals valors ecològics del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Un recorregut molt senzill i apte per a totes les edats permet vorejar la llacuna, a peu o amb bicicleta, tot passant per la població de Poblenou del Delta i per observatoris alçats (des d’on observar el paisatge del Delta des d’un punt elevat) i amagatalls de fusta des dels quals veure de prop els ocells que viuen o s’hi aturen per descansar en les seves rutes migratòries. I no només això: el camí passa també per la pantena, un antic art de pesca fix en forma d’embut.

A simple vista, o millor encara amb l’ajuda d’uns bons binocles, petits i grans poden albirar flamencs o altres ocells, com ànecs collverds, bernats pescaires, camallargs o martinets blancs.


PROGRAMA

11.30 h. Punt de trobada: MOLI DE RAFELET. Deltebre.

(Localització: C. Sant Roc, 8. Deltebre)

12.00h. Visita a les instal·lacions del molí

14.30h. Dinar RESTAURANT L’ESTANY (Casa de Fusta). Amposta
(Localització)

– Preu dinar adults: 25 euros
– Preu dinar nens: 13.20 euros

La visita al molí és gratuïta

Et prego que confirmis la teva assistència a través del formulari d’inscripció a la web del Col·legi, abans del dia 27 de maig. El pagament es farà per domiciliació bancària al número de compte on es passa la quota del col·legiat/da.

Informació relacionada

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments