Inici » Esdeveniments » Agenda » Curs: LEAN. Last Planner System

Curs: LEAN. Last Planner System

Inici 19/01/2021

Curs Last Planner System

25% dte per als col·legiats/des del COEAC

Organitza: ITeC

CURS ONLINE AMB CLASSES EN DIRECTE 16h.
Inclou un Taller pràctic. (Opció presencial i online)

Dates: 19, 21, 26, 28 gener i 2, 4 i 9 febrer de 2021

Horaris: Consultar el programa

8 raons per aplicar la metodologia Lean als teus projectes

Segurament has sentit a parlar de la metodologia Lean i del sistema Last Planner (LPS), però coneixes els seus avantatges? Si encara estàs dubtant, aquí tens 8 raons perquè es converteixin en un imprescindible dels teus projectes.
1. Disminueix els costos de producció

2. Millora la logística

3. Minimitza el lead time dels processos

4. Augmenta la qualitat del servei al mateix preu

5. Motiva els treballadors

6. Optimitza els equips de treball

7. Redueix el malbaratament i el sobrecost

8. Escurça els temps d’espera

Introducció

Què és el sistema de l’últim planificador?

El sistema de l’últim planificador (Last Planner System, LPS) és un sistema de producció en construcció que incorpora metodologia Lean a la construcció per aconseguir major fiabilitat de les planificacions realitzades, aspecte que pot implicar reduccions de termini i costos i millorar la qualitat i seguretat a les obres. La producció en obra és, en general, poc predictible i molt complexa. El LPS aconsegueix simplificar-ho i augmentar la seva fiabilitat. De manera que, es treballa estructurada i col·laborativament la producció perquè les tasques segueixin un procés (es planifiquin, es preparin, s’alliberin per ser realitzades, es comprometin i es rendeixi comptes sobre el realitzat).

Aquesta manera d’entendre la gestió de la producció (com un compromís públic sobre el qual es rendeix comptes), unida a la sistemàtica d’aprenentatge i millora contínua, està estenent-se per tot el món, ja que, aconsegueix millorar la productivitat i el benefici de les empreses que ho apliquen.

Perquè no m’he de perdre aquest curs?

Millorar la qualitat i la satisfacció del client alhora que es redueixen incerteses és, a dia d’avui, l’objectiu de tot model productiu de disseny i execució, que a més ha d’adaptar-se sempre a les demandes del mercat. Aquest curs brinda, a través de la filosofia Lean i el sistema de l’últim planificador, les eines que permeten aconseguir-ho, prenent, com a premisses bàsiques, la planificació i control de la producció amb una sistemàtica de millora contínua.

A través de la participació en aquest curs, l’assistent adquirirà una visió a nivell introductori completa i pràctica sobre la implantació del mètode, de la mà d’experimentats professors, consultors i professionals que coneixen i ja han implantat les eines i conceptes Lean Construction.

Objectius

En acabar el curs l’alumne coneixerà i serà capaç de:

  • Entendre els principals conceptes bàsics de la metodologia Lean Construction, així com les seves principals eines per a control d’obra i producció.
  • Entendre la planificació de l´obra a tres nivells: a llarg termini (Màster Plan i Planificació Pull de Fases), a mig termini (planificació a “3-6” setmanes vista), a curt termini (planificació setmanal i fins i tot diària).
  • Proposar millores en el procés col·laboratiu de planificació (sessió pull, estudi de restriccions, creació de trens de treball,…)
  • Aquest sistema afavoreix la reducció de buffers que, en la majoria de casos, malgrat possibles imprevistos, acaba sempre facilitant la reducció de la durada real de l’obra.
  • En fase execució, augmentar la fiabilitat de la planificació i la metodologia de seguiment i el control sobre el cronograma d’obra, assegurant el compliment de la data prevista. (indicador PPC)
  • Analitzar les tasques que aporten valor al procés constructiu i, en aquestes, iniciar-se en l´estudi del Value Stream Mapping.
  • Presentació d’eines per iniciar-se en l´estabilització del flux de producció en les seves obres, augmentant la seguretat.
    Introducció básica sobre pasos, rols, responsabilitats i el procés per a l’aplicació del sistema de l’últim planificador.
  • Finalment, serà capaç de desenvolupar, a mode introductori, l’estratègia d’implementació del sistema de l’últim planificador per a la seva empresa i avaluar el funcionament del sistema en el seu projecte i organització.

Destinataris

Qualsevol promotor, arquitecte, enginyer, contractista que exerceixi o aspiri a exercir llocs de responsabilitat en un projecte de disseny i construcció d´edificació u obra civil, tant a nivell tècnic com gerencial, així com a tot interessat a conèixer el Lean Construction i el sistema de l’últim planificador.

Programa i inscripcions

Programa i inscripcions aquí

Share This Post

Torna a Formació