Inici » Esdeveniments » Formació » Cursos » Altres Jornades » El finançament dels projectes “AGRITECH” a través dels fons d’inversió

El finançament dels projectes “AGRITECH” a través dels fons d’inversió

Inici 30/03/2023

El finançament dels projectes “AGRITECH” a través dels fons d’inversió

  • Organtizen: El Instituto de la Ingeniería de España (IIE), La Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos (ANIA) i La Fundación Foro Agrario.
  • Data: 30 març 2023
  • Horari: 9:00 – 14:00 h.
  • Lloc: Instituto de la Ingeniería de España (IIE) Carrer del General Arrando, 38, 28010 Madrid

També es podrà veure en directe, canal YOUTUBE aquí

Presentació

Agritech, entesa com l’aplicació de la Quarta Revolució Industrial, també coneguda com Indústria 4.0, a les diferents baules de la cadena de valor agroalimentària, és una realitat que tracta de respondre als reptes d’alimentar una població mundial en constant creixement, però amb insums
limitats, en un entorn de respecte al medi ambient i responsabilitat corporativa davant de la societat.

El finançament dels projectes que aquesta veritable revolució implica s’ha fet tradicionalment mitjançant els fons propis de les empreses i la banca. Addicionalment hi ha a Espanya iniciatives públiques, com l’ICO, que ofereix diferents línies de finançament al sector agroalimentari, així com la injecció de capital en fons per donar suport a la transferència de tecnologia. L´Empresa Nacional d´Innovació, S.A. (ENISA) dóna suport a la innovació amb una línia especialment enfocada a l’Agritech.

En aquesta Jornada, emmarcades a l’abast actual de l’ecosistema d’empreses que s’estan configurat a aquest camp, a nivell mundial, per qui és considerada una de les millors coneixedores del mateix — com demostra a la seva recent publicació “FOOD TECH. La gran revolució de la indústria agroalimentària”- -es vol mostrar que hi ha altres alternatives per al finançament d’aquest tipus d’iniciatives, com són els fons que inverteixen en empreses agroalimentàries cotitzades (orientades per les megatendències del mercat); els fons d’impacte, que només inverteixen en companyies amb una filosofia de desenvolupament que integri els criteris ambientals, socials i de bon govern i els fons que inverteixen en transferència de tecnologia i innovació agrària, incloent les anomenades Empreses de base tecnològica.

Programa

Consulta el programa en format PDF

Inscripcions presencials i telemàtiques

Cal inscriure’s aquí

Share This Post

Torna a Formació