Inici » Esdeveniments » Formació » Webinar “El PRTR i la modernització de regadius. Presentació de la convocatòria PERTE de digitalització de l’aigua”

Webinar “El PRTR i la modernització de regadius. Presentació de la convocatòria PERTE de digitalització de l’aigua”

Inici 13/03/2023 - 16:30

El PRTR i la modernització de regadius. Presentació de la convocatòria PERTE de digitalització de l’aigua

  • Organitza: Ministerio para la transición ecológica y el reto demográfico i Ministerio agricultura, pesca y alimentación
  • Data: Dilluns, 13 de març 2023
  • Lloc: online

Presentació

La transformació digital és una de les tendències més fortes al sector del regadiu. Amb la instal·lació d’eines de digitalització, sensorització i comunicació, i el desenvolupament de plataformes informàtiques d’anàlisi, consulta i registre de dades, s’està dotant els usuaris i els prenedors de decisions de gran quantitat d’informació per poder aplicar models predictius, fent així més eficients els processos i lús de recursos.

Això permetrà estalvis en els principals consums de les explotacions agrícoles, un ús més eficient de l’aigua i una millora de la productivitat, en particular a les conques sotmeses a més estrès hídric, contribuint a més a l’ús racional del recurs i al compliment dels objectius ambientals de la planificació hidrològica.

Com aconseguir-ho? El procés de digitalització ha de permetre implantar una infraestructura digital a les parcel·les de regadiu integrada per comptadors/caudàmetres amb telemesura a les preses, eines de gestió i supervisió del reg a cada parcel·la, i sistemes digitals per a la gestió administrativa de la Comunitat d’usuaris.

Per aconseguir aquest objectiu, i en el marc del desenvolupament del PERTE de digitalització del cicle de l’aigua engegat pel Govern d’Espanya, s’ha creat el Catàleg de Solucions de Digitalització del Regadiu, integrat per set components que busquen millorar el coneixement de els usos de l’aigua, reduir les pèrdues d’aigua a les explotacions de regadiu, i millorar l’ús de fertilitzants i plaguicides i l’eficiència energètica a les explotacions de regadiu, i en general a la seva productivitat.

Aquesta eina es presentarà el proper 13 de març, en un esdeveniment organitzat per la Direcció General de l‟Aigua del MITECO i la Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del MAPA. Si sou regant, empresa o professional del sector, us convidem a assistir per informar-vos sobre aquesta oportunitat per avançar en l’ús racional de l’aigua i millorar l’eficiència del regadiu.

Programa

16:30 – 16:35  Benvinguda

Alejandro Maceira, fundador i director d’iAgua.

16:35 – 17:05  Presentació

Teodor Estrela, Director General de l’Aigua del MITECO.

Isabel Bombal, Directora General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del MAPA.

17:05 – 17:20  Actuacions del PRTR pel MAPA en matèria de modernització de regadius

Cristina Clemente Martínez, Sotsdirectora General de Regadius, Camins Naturals i Infraestructures Rurals del MAPA.

17:20 – 17:35 Presentació PERTE digitalització del cicle de l’aigua: Convocatòria de digitalització per al regadiu

Francisco Javier Sánchez Martínez, subdirector general de Protecció de les Aigües i Gestió de Riscos de la Direcció General de l’Aigua del MITECO.

17:35 Comentaris i propostes per al disseny de la convocatòria per participants

Inscripcions

Per a inscripcions aquí

Més informació

Web IAGUA

Share This Post

Torna a Formació