Inici | 12/04/2024 |
---|
Segueix la jornada aquí a través del nostre Canal de YouTube!
L’aigua que mengem
Data: divendres 12 d’abril de 2024
Horari: de les 11.00 h a les 13.15 h
Lloc: Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (Rambla Ferran 2, 4t A 25007 Lleida)
Presentació
El dia 12 d’abril tindrà lloc al Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya una nova sessió del cicle de debats i conferències sobre la gestió de l’aigua a Catalunya. Aquesta és una cita impulsada per l’Observatori de l’Aigua imprescindible per als professionals i interessats en la gestió de l’aigua a Catalunya.
Es tracta del debat ‘L’aigua que mengem’, emmarcat dins del cicle de debats i conferències sobre la gestió de l’aigua a Catalunya, que impulsa l’Observatori Intercol·legial de l’Aigua, format pels Col·legis d’Enginyers Agrònoms, Enginyers de Camins, Canals i Ports, Enginyers Industrials i Col·legi d’Economistes de Catalunya.
Aquest tercer debat busca profunditzar en les estratègies i desafiaments de la gestió de l’aigua en un context d’emergència climàtica. Seguint el fil d’anteriors trobades, que van tractar sobre la interconnexió i resiliència de la xarxa hídrica i la transformació de l’aigua meteorològica en aigua nova, aquesta sessió se centrarà en el paper crític del regadiu com a infraestructura clau per a la producció alimentària i la sobirania alimentària de Catalunya.
Amb les sequeres cada cop més extremes i freqüents com a teló de fons, el debat posarà especial èmfasi en la necessitat de modernitzar i digitalitzar els sistemes de regadiu per garantir una gestió més eficient de l’aigua. Experts i professionals del sector compartiran experiències d’èxit i exploraran noves vies per optimitzar l’ús de l’aigua en l’agricultura, un tema d’urgència davant el canvi climàtic.
Programa
Benvinguda
- Domènec Vila, Delegat del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya a Lleida
Taula I. Aigua per la producció d’aliments en un escenari de crisi climàtica.
Moderador: Joan Gaya, enginyer industrial
- Francesc Reguant, economista
- Josep Presseguer, director general de Fruits de Ponet
- Victor Falguera, coordinador general del Centre d’Innovació Digital Agroalimentari i Forestal de Catalunya
Taula II. Propostes per la millora de l’eficiència en l’ús de l’aigua a l’agricultura.
Moderador: Ignasi Servià, enginyer agrònom
- Helena Camats, enginyera agrònoma d’Irriga
- Roberto Quintilla, director d’Explotació de la CGR Aragó i Catalunya
- Miquel Sacrest, director general d’Aigües Segarra-Garrigues
- Francesc Camps, investigador especialista IRTA Mas Badia i secretari de la Junta central d’usuaris d’Aigües del Baix Ter
Conclusions de la Jornada.
- Conxita Villar, degana del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya
- Carlos Estaran, vocal de la Junta de Govern i president de la Comissió de l’Aigua del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya
Format de la jornada
La jornada tindrà lloc en format presencial, però també s’hi podrà accedir en format virtual a través de la plataforma YouTube.
Uns dies previs a la jornada, farem arribar l’enllaç de connexió corresponent per aquelles persones que hi vulguin assistir de manera virtual.
Inscripcions
- Les places són limitades i s’assignaran per rigorós ordre d’inscripció.
- En cas de que t’hagis inscrit i no puguis assistir, caldria que ens ho comuniquessis el més aviat possible.
Reserves
Les inscripcions estan tancades per aquest esdeveniment.