Inici » Esdeveniments » Formació » Jornada tècnica anual: Innovació i sostenibilitat, el futur dels envasos

Jornada tècnica anual: Innovació i sostenibilitat, el futur dels envasos

Inici 27/10/2021 - 09:30
Lloc Hotel Barceló Sants
Pl, Paisos Catalans, s/núm. Barcelona

Jornada tècnica anual: Innovació i sostenibilitat, el futur dels envasos

Organitza: Gremicarn, carnissers, cansaladers, xarcuters de Barcelona i comarques.

Amb la participació del company Fernando Ortega, com a un dels moderadors

Lloc: Hotel Barcelò Sants (Pl. Països Catalans, s/núm. Barcelona.

També en línia a: www.gremicarn.cat

Programa

Programa en format PDF

09:30h – 10:00h
Recepció dels assistents

10:00h – 10:15h
Benvinguda i presentació de la jornada

10:15h – 11:45h
La innovació en la carnisseria – xarcuteria
Cada vegada és més necessari que sectors com el carni desenvolupin i optimitzin de manera contínua els seus processos i productes innovant, amb la finalitat d’oferir al consumidor productes de la
màxima qualitat.
Però, què és innovar? El nostre sector és innovador? Qui està capacitat per a innovar? Per què és necessari innovar? Per què es relaciona la innovació amb sostenibilitat?
Benet Fité, Director de Qualitat, I+D+I, i Medi ambient de l’empresa Mahou – San Miguel.
Narcís Grèbol, Expert en innovació i tecnologia dels aliments i investigador associat de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentaria (IRTA).
Núria Querol, vicepresidenta de GremiCarn i responsable de la Comissió d’Innovació i Sostenibilitat.
Moderador: Francesc Reguant, President de la Comissió d’Economia
Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

11:45h – 12:15h

Descans – Coffee break

12:15h – 13:45h

El futur dels embalatges i la sostenibilitat
A causa de l’augment en la producció de plàstic i la creixent sensibilització dels ciutadans sobre la sostenibilitat, sorgeix
la necessitat de desenvolupar noves solucions d’envasament sostenibles que permetin donar resposta a aquestes necessitats sense comprometre la vida útil dels aliments i garantint, al mateix temps, la seguretat per al consumidor.
Però, quin son els reptes del packaging alimentari? En què s’està treballant? Té substitut el plàstic en l’envasat al buit?
Quins materials es faran servir per envasos primaris i quins pels secundaris? El paper/cartró és una opció real? El preu i la capacitat de producció són els màxims condicionants?
Santiago Olivares, European Confectionery Packaging Cluster Lead de l’empresa Nestlé.
Victor Torondel, Fundador en Packme.eco, empresa d’embalatges.
Sebastià Garcia, responsable de la central de negociació, Club de compres de GremiCarn.
Moderador: Fernando Ortega, coordinador de la Comissió d’Indústries Agroalimentàries del Col·legi d’Enginyers Agrònoms.

13:45h
Clausura de la jornada

Inscripcions

Inscripcions a: https://www.gremicarn.cat/jornada/

Més informació

Web gremicarn

Share This Post

Torna a Formació