Inici » Esdeveniments » Agenda » Matins d’Innovació: biotecnologia en el sector agrícola

Matins d’Innovació: biotecnologia en el sector agrícola

Inici 15/07/2025

Matins d’Innovació: biotecnologia en el sector agrícola

Jornada tècnica PATT.

  • Dia: dimarts 15 de juliol de 2025
  • Horari: de 9.00 h a 13:45 h
  • Lloc de realització: presencial (Auditori CRAG – Campus UAB, Carrer de la Vall Moronta 08193 Cerdanyola del Vallès)

Organitza Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Presentació

Actualment el sector agrícola s’enfronta a reptes com el canvi climàtic, l’escassetat de recursos, l’augment de població, etc. La biotecnología pot representar una eina clau per afrontar aquests reptes, oferint solucions innovadores amb cultius més resistents a la sequera o a plagues i malalties, millorant així la productivitat de les explotacions. A més, permet desenvolupar aliments amb major valor nutricional o amb més vida útil, contribuint a la seguretat alimentària.

La biotecnologia ha d’impulsar una agricultura més eficient i sostenible, però també ha de ser capaç d’enfortir la capacitat del sistema alimentari per adaptar-se als reptes del futur.
En aquests matins parlarem de tot això i del dubtes que poden generar aquestes tècniques en la producció d’aliments.

Programa

Programa en format PDF

9.00 h – Registre d’assistents

9.10 h – Presentació de la jornada

  • Joan Gòdia. Director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DARPA

9.15 h – La regulació de la biotecnologia en el sector agrícola: NTG i OMG

  • Sonia Gómez. Servei d’Ordenació Agrícola del DARPA

9.35 h – Actuacions de recerca i innovació en biotecnologia en el sector agrícola

  • Juan José López Moya i Andrea Giordano. Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG)
  • Gemma Roca. INCAVI
  • Wenshu He. Agrotecnio
  • Xin Huang. Universitat de Lleida
  • Irma Roig. Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
  • Miguel Angel Rodríguez. Centre de Ciències Òmiques (Eurecat – URV)
  • Anna Bonaterra. Universitat de Girona (UdG)
  • Laura Mejías. Centre Tecnològic BETA (UVIC-UCC)
  • Marta da Silva. IRTA

11.15 h – Pausa

11.45 h – Tendències sobre biotecnologia i genòmica en agricultura

  • Anna Pallí. Unitat de Vigilància Tecnològica de l’IRTA

12.15 h – Reptes de futur de la biotecnologia aplicada al sector agrícola

Modera: Sefa de Ribot. Cap del Servei d’Innovació Agroalimentària. DARPA

  • Josep Ll. Bosque. FCAC Associació d’Entitats Assessores Agràries de Catalunya
  • Jordi Ariño. Federació Selmar – ADV Alt Maresme
  • Albert Farré. 4Mediks
  • Eloi Montcada. Innovi
  • Marc Ibeas. Prodelta

13.30 h – Cloenda de la jornada

  • Glòria Cugat. Subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARPA

13.45 h – Visita guiada a les instal·lacions del CRAG

Inscripcions

A través de RuralCat

Més informació

Per a més informació: Servei d’Innovació Agroalimentària

A/e: patt.agricultura@gencat.cat

Share This Post

Torna a Formació