Inici » Esdeveniments » Formació » Menja’t l’origen. Fòrum d’indicacions geogràfiques

Menja’t l’origen. Fòrum d’indicacions geogràfiques

Inici 31/05/2022 - 09:30

Menja’t l’origen. Fòrum d’indicacions geogràfiques

Data: 31 de maig de 2022

Horari: De 9.30h a 18.30h.

Lloc: Es podrà assistir al fòrum en forma presencial, o en format en línia

Presencial :Fundació Catalana de l’Esplai (c/ Riu Anoia, 44-54, 08820 El Prat de Llobregat, Barcelona)

 

Organitza: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Amb la col·laboració de: Federació Catalana DOP-IGP i Associació de les Regions Europees dels Productes d’Origen (AREPO)

Els assistens en format presencial podran gaudir, sens cost (*) de les activitats complementàries següents:

Taller de tast de producte amb DOP
Joc Escape Room de l’oli d’oliva català
Visita a l’exposició “Menja, actua, impacta”
(*) Places limitades. S’assignaran per ordre d’inscripció.

A l’acte es respectaran les mesures de prevenció de la COVID-19 que el Govern hagi establert.

Presentació

Les indicacions geogràfiques (DOP i IGP) són els distintius que permeten associar l’origen geogràfic d’un producte amb unes característiques determinades, amb l’aval de les administracions públiques. A Catalunya tenim actualment 24 indicacions geogràfiques vigents de productes agroalimentaris molt diversos que permeten diferenciar aquests productes en el mercat. La qualitat, proximitat a l’origen, sostenibilitat i tradició són alguns dels valors que projecten les indicacions geogràfiques dels productes agroalimentaris. A més, les indicacions geogràfiques poden ser el motor de desenvolupament econòmic d’un territori.

L’objectiu d’aquest fòrum és debatre sobre el potencial de les indicacions geogràfiques a Catalunya. Es presentarà la situació actual i les perspectives de futur en el context europeu, es mostraran experiències d’èxit i s’obrirà un debat amb els agents del sector per identificar i consensuar línies d’acció que permetin aprofitar les oportunitats de les indicacions geogràfiques.

Destinataris

El fòrum està adreçat a professionals del sector agroalimentari que gestionen o participen en la gestió dels sistemes de qualitat diferenciada: productors primaris, empreses elaboradores de productes, consells reguladors, administracions locals, consultories, empreses de màrqueting i comunicació especialitzats.

Programa

Consulta aquí el programa en PDF

Inscripcions

La participació en el fòrum és gratuïta, però l’aforament és limitat. Cal inscripció prèvia mitjançant el formulari en línia.

Data límit d’inscripió: 15 de maig de 2022

Nota: Les inscripcions realitzades per a l’edició 2020 que es va cancel·lar per la pandèmia covid19 no són vàlides per a aquest acte.
Es podrà assistir al fòrum en forma presencial, o en format en línia. Cal especificar l’opció escollida quan s’ompli el Formulari d’inscripció.

INSCRIPCIONS

Share This Post

Torna a Formació