Inici » Esdeveniments » Agenda » Participa al Catàleg d’Enginyers Agrònoms voluntaris per donar Suport als Treballs de Recerca de Batxillerat curs 2018-19 promogut pel COEAC

Participa al Catàleg d’Enginyers Agrònoms voluntaris per donar Suport als Treballs de Recerca de Batxillerat curs 2018-19 promogut pel COEAC

31 d'agost de 2018 // 00:00

 

AMPLIAT EL TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS FINS EL 31 D’AGOST 2018

  • Des del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya posem en marxa una iniciativa per donar suport als alumnes de batxillerat en els seus treballs de recerca i alhora, donar a conèixer la nostra professió i fer-nos més presents i més visibles a la societat.
  • Per portar-ho a terme, el Col·legi recollirà propostes de suport dels col·legiats, que voluntàriament ho desitgin, i farà difusió d’aquesta informació als Instituts.
  • Estàs interessat/ada? Si vols participar consulta el funcionament i omple el formulari , abans del 31 d’agost 2018, amb la teva proposta.

Suport Treballs de Recerca de Batxillerat curs 2018-19

Objectiu

Actualment hi ha moltes escoles que tenen un hort i cada vegada hi ha més escoles que inclouen en el projecte de menjador l’alimentació de proximitat. És un fet indiscutible que l’alimentació i l’agricultura tenen cada vegada més protagonisme en el món escolar tot i que la seva presència en el currículum de la ESO és minsa i en el de batxillerat inexistent pràcticament.

Per  un altre costat, els Enginyers Agrònoms ens trobem amb la necessitat de donar a conèixer la nostra professió i fer-nos més presents i més visibles a la societat.

El suport a treballs de recerca té com a objectiu donar a conèixer l’Enginyeria Agronòmica a la societat a través de fer un servei al món educatiu.

Es tracta de reunir un primer catàleg d’ofertes de suport, el més ampli possible i donar-lo a conèixer a un primer grup d’Instituts del país per valorar si la idea té acceptació i té l’impacte que n’esperem.

Què és el treball de Recerca?

Els estudis de batxillerat inclouen un crèdit anomenat treball de recerca que és una petita investigació per part de l’alumne sobre un tema lliure, no necessàriament vinculat al currículum. La metodologia del treball pot ser variable, de recerca bibliogràfica, entrevistes o bé recerca  experimental (http://www.edu365.cat/batxillerat/comfer/recerca/).

Quin suport podem oferir?

Sovint els alumnes no saben quin tema triar o proposen temes del seu interès particular i no hi ha professors experts en aquella temàtica. El professor orienta l’alumne en la metodologia però li cal buscar alguna persona experta que l’assessori.

Com a professionals podem oferir:

  • Unes hores de consultoria per a temàtiques concretes relacionades amb la nostra expertesa.
  • Els mitjans físics i tècnics per realitzar el treball en el nostre àmbit de treball.
  • Una estada a empresa mitjançant la qual pugui realitzar el treball de recerca. L’estada a empresa és un crèdit optatiu de 70h de durada. (http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/batxillerat/estadaempresa/)
  • Una idea concreta de treball de recerca que estigui relacionada amb la nostra activitat professional.

Com es gestionarà el suport

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya recollirà propostes de suport dels col·legiats que voluntàriament ho desitgin i farà difusió d’aquesta informació a Instituts. Els instituts interessats contactaran amb el Col·legi el qual es posarà en contacte amb el col·legiat per traslladar-li la demanda. A partir d’aquest moment serà el col·legiat qui es posarà directament en contacte amb l’alumne i el tutor de l’Institut per acordar l’inici del suport.

Inscriu-te al catàleg de voluntaris

Omple i envia el seguent formulari abans dels dia 31 d’agost de 2018, amb les teves dades, un breu resum de la proposta i el tipus de col·laboració que vols fer (hores i/o mitjans físics i/o estada a empresa, etc..). Es recomana adjuntar una fotografia il·lustrativa sobre la proposta.

Nota: Si no pots accedir al formulari on-line, omple i envia’ns a agronoms@agronoms.cat el següent word: Formulari en word

Formulari:

 

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments