Inici » Esdeveniments » Formació » Presentació del projecte “Elaboració d’un plànol de varietats i sòls del conreu de l’avellaner a Catalunya”

Presentació del projecte “Elaboració d’un plànol de varietats i sòls del conreu de l’avellaner a Catalunya”

Inici 27/10/2020

Organitza: DARP i IRTA

Presentació

El conreu de l’avellaner a Catalunya se centra principalment a les comarques de Tarragona (91%), també és important a comarques de Girona (8%), i amb molta menys superfície cultivada (1%) el trobem a comarques de Lleida i Barcelona. És molt important disposar de les característiques i el tipus de sòl on creix i es desenvolupa l’avellaner al nostre país, així com conèixer les dotacions potencials d’aigua de les diferents àrees de conreu i les dades climàtiques històriques. Tota aquesta informació juntament amb els coneixements de l’espècie, les característiques de les diferents varietats, la saviesa popular i la pràctica del dia a dia dels pagesos, ajudarà a tenir una visió general del conreu de l’avellaner a Catalunya. Informació que serà de gran utilitat per a poder recomanar futures plantacions d’avellaner, no només a Catalunya, sinó a altres països productors d’aquesta fruita seca.

Programa

  • 10.00 h Benvinguda i presentació de la jornada
  • 10.05 h Elaboració d’un plànol de varietats i sòls del conreu de l’avellaner a Catalunya Sra. Mercè Rovira, investigadora de l’IRTA Mas Bové.
  • 10.25 h Mapa de sòls de Catalunya 1:25.000: elaboració i ús Sr. Emili Ascaso, enginyer agrònom, Cap de la unitat de sòls de l’ICGC.
  • 10.55 h Aplicació dels resultats del projecte al sector de l’avellana Sr. Àngel Salvat, enginyer agrònom, Corylus Tecnicae.
  • 11.15 h Preguntes dels assistents
  • 11.30 h Cloenda de la sessió

Aquesta jornada es realitza en línia. Us hi podeu inscriure mitjançant l’enllaç que trobareu a l’apartat d’Inscripcions. El dia abans de la jornada rebreu l’enllaç d’accés a l’aula virtual des d’on podreu seguir-la

Inscripcions

La jornada es gratuita, us podeu inscriure a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt Per a més informació podeu contactar amb el Sr. José Antonio Gil Santos (A/e: jgilsantos@gencat.cat)

Descarrega el pdf aquí.

Share This Post

Torna a Formació