Inici » Esdeveniments » Formació » Procés de participació del Pla Director Urbanístic metropolità: debat ciutadà a Barcelona

Procés de participació del Pla Director Urbanístic metropolità: debat ciutadà a Barcelona

Inici 09/12/2019 - 17:30
Lloc Nau Bostik
Ferran Turné, 1-11 Barcelona

Des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament,  conviden a participar al debat ciutadà que se celebrarà a Barcelona en relació al Pla director urbanístic metropolità (PDU).

Aquest debat es realitzarà en dues sessions:

  • El 9 de desembre. Amb la presentació de l’Avanç del PDU, la visita guiada a l’exposició “Metròpolis de ciutats” i un treball participatiu sobre els principals reptes metropolitans.
  • El 22 de gener. On es treballaran de forma participativa les temàtiques del PDU: infraestructura verda, mobilitat, cohesió social i habitatge, infraestructura verda, desenvolupament econòmic i social i cicle de matèria i d’energia.

Totes dues sessions tindran lloc a la nau Bostik (carrer Ferran Turné 1-11 de Barcelona) a les 17.30h.

Introducció

El PDU és l’instrument que ordenarà el territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en les properes dècades. Formem part d’aquest territori un total de 36 municipis.

El PDU metropolità vol donar respostes a les necessitats actuals de la població, de les ciutats i pobles, i del territori en general, des del planejament urbanístic, tot apostant per un model de desenvolupament sostenible, equitatiu i cohesionat.

El mes de març d’enguany es va aprovar el document de l’Avanç del Pla, amb la diagnosi, la identificació dels reptes i oportunitats, els objectius i propòsits. Des del moment de l’aprovació, el 27 de març, fins al 31 de gener, el document de l’Avanç del Pla es troba en exposició pública.

El juliol passat es va obrir el període de participació ciutadana amb l’objectiu de donar veu a la ciutadania i ajudar a divulgar els continguts d’aquest projecte de planificació urbanística. Durant aquest procés es duen terme diferents activitats, com són els debats ciutadans.

Trobaràs tota la informació del PDU metropolità, els debats ciutadans que ja s’han fet a altres àmbits territorials, i pots fer altres suggeriments, a través del web.

També pots fer el seguiment a través de les xarxes socials i participar en els debats que es generin:

Twitter: @pdumetropolita

Facebook: https://facebook.com/AMBmetropolisbarcelona

Inscripcions

Per inscriure’t pots omplir aquest formulari (recorda indicar-nos quines són les temàtiques que més t’interessen).

Enquesta ciutadana

Igualment t’animem a contestar l’enquesta ciutadana. No trigaràs ni cinc minuts i les teves aportacions sumen.

Share This Post

Torna a Formació