Inici » Esdeveniments » Agenda » Sortida “energètica”: Mas Roig de Llagostera (La Selva) 27 novembre 2010

Sortida “energètica”: Mas Roig de Llagostera (La Selva) 27 novembre 2010

27 de novembre de 2010 // 00:00 - 23:59

Organitza: Comissió d’Energia del COEAC.

Lloc de trobada : Mas Roig de Llagostera (La Selva).

Destinataris:  Col·legiats i familiars

La Comissió d’Energia us proposa conèixer d’aprop el projecte de recent creació SOMENERGIA, una cooperativa de consum i generació d’energia verda (www.somenergia.cat) .

Per fer-ho, han organitzat una xerrada amb els membres de la mateixa Comissió que tindrà lloc el proper dissabte 27 de novembre de 2010, al Mas Roig de Llagostera (La Selva).

El Mas Roig és una masia “evolutiva i adaptativa”, com ens descriu el Dr. Francesc Sureda. Totalment desconnectada de la companyia elèctrica, disposa d’una microxarxa elèctrica basada en la combinació de diferents fonts d’energia renovables i cogeneració i un sistema de gestió de la demanda.

S’hi estan realitzant diferents projectes de R+D catalans i europeus (Programa Marc) en el camp de les Smartgrid i durant l’apagada elèctrica d’enguany a les terres gironines per les nevades, i malgrat estar a la zona més afectada, va mantenir el subministrament elèctric de qualitat ininterrompudament i des del primer moment. Un exemple real i proper de com la tecnologia de l’energia i la informació pot propiciar un nou model energètic a l’abast de tothom.

Tanmateix, el Mas Roig té altres atractius que fan la sortida adient per tota la família. En destaquem la reconversió d’un bosc d’eucaliptus, animals, un telescopi per observació astronòmica –conjuntament amb l’Associació Astronòmica de Girona- i un camí perimetral que uneix el Paratge amb el municipi que permet una bona passejada.

Després, i per qui vulgui, es proposa anar a dinar a Can Panedès
 

PROGRAMA

10:30h          Punt de trobada al Mas Roig, Llagostera.

                     Benvinguda amb Xocolata amb pastes

11:00-12:15 Visita a les instal·lacions: Energia, Granja, Observatori, Paratge.

12:15-13.45 Xerrada Som Energia

14.10h          Dinar

            *  Menú adult: Preu 25 €

            *  Menú infantil: Preu 12 €

L’import del dinar s’abonarà el mateix dia de la sortida, però caldrà confirmar l’assistència prèviament al formulari d’inscripció, especificant el nombre d’adults i el nombre d’infants.

Observacions

 

 

Inscripcions

La inscripció s’ha de tramitar mitjançant el formulari d’inscripció que trobaràs més a baix, abans del dia 25 de novembre de 2010, indicant el nombre d’adults i els nombre de nens i edats que s’apunten a l’activitat, així com les persones que es quedaran a dinar: nombre de menús adults i nombre de menús infantils.

Les Places són limitades. La confirmació es farà per rigorós ordre d’inscripció.

Instruccions de pagament

El pagament del dinar es farà el mateix dia en el restaurant.

Informació relacionada

Share This Post

Torna a tots els esdeveniments