Inici | 21/02/2025 |
---|
Tast de pomes
Aquest esdeveniment ha estat cancel.lat
Organitzen: Col·legi Oficial Enginyers Agrònoms de Catalunya
Data: Divendres, 21 de febrer 2025
Horari: De 19h. a 20.30h
Lloc: Delegació de Lleida del Col·legi Oficial Enginyers Agrònoms de Catalunya. Rambla Ferra, 2.4t.A· 25003 Lleida
Destinataris: Col·legiats i col·legiades del COEAC que poden venir acompanyats de familiars o amics.
Presentació
El tast anirà a càrrec de la Dra. Gemma Echeverria, Enginyera agrònoma (especialitat: Fitotècnia) per la Universitat Politècnica de Catalunya i Doctora enginyera agrònoma per la Universitat de Lleida. Investigadora a IRTA de Lleida des de 1999 on desenvolupa la seva activitat d’investigadora en el programa de Postcollita de fruites i hortalisses. La seva investigació està enfocada en la determinació de la qualitat sensorial i instrumental en pre-i post- collita de fruites i hortalisses.
En els últims 15 anys, a centrat la seva investigació en l’enteniment de la tendència i preferència dels consumidors de fruita, especialment en poma i préssec/nectarina. Ha entrenat distints panels sensorials que s’ha utilitzat per caracteritzar els perfils organolèptics de varietats de poma, pera, préssec/nectarina, taronges, mandarines i tomàquet sotmesos a distintes tecnologies de conservació, actuant així com responsable de panell. També té experiència en l’avaluació del sabor mitjançant el seguiment i anàlisis dels compostos que caracteritzen el gust i l’aroma de les diferents espècies mencionades. Compta amb 98 articles científics dels quals 58 estan indexats a revistes llistades en el Science Citatio Index (SCI), 37 articles són actes horticulturae i 3 són capítols de llibre. Ha presentat 85 comunicacions a Congressos i dirigit o codirigit 4 tesis doctorals .
TAST DE POMA
Durant el tast de pomes, se seguirà el següent esquema:
- Part teòrica: Es destacarà la importància de l’anàlisi sensorial de la fruita, explicant com aquesta tècnica permet avaluar les característiques organolèptiques (gust, aroma, textura, etc.) de les pomes.
- Atributs principals: Es descriuran els atributs clau de les pomes, com ara la dolçor, l’acidesa, la fermesa i l’aroma, que són essencials per a la seva valoració sensorial.
- Tast pràctic: Es tastaran quatre varietats diferents de pomes. Els participants comentaran les principals diferències sensorials entre elles, identificant les variacions en els atributs esmentats anteriorment.
Pretén permetre als participants comprendre millor les característiques sensorials de les pomes i apreciar les diferències entre les varietats.
Preu
10 €
Pagament
El pagament es realitzarà per domiciliació bancària, al número de compte on es cobra la quota col·legial.
Inscripcions
Confirmació d’assistència al formulari de més avall.
Es prega que per a la bona organització, ens confirmis la teva assistència tan aviat com puguis, i no més tard del dimecres, 19 de febrer de 2025 (inclós).
Les places són limitades, i s’assignaran per rigorós ordre d’inscripció.
Reserves
Les inscripcions estan tancades per aquest esdeveniment.