Visita mels Alemany, tast de mels i dinar de germanor al Monestir de Les Avellanes
Organitza
Delegació de Lleida del COEAC
Hora i Lloc de trobada
A les 11:00h a ALEMANY . Carrer Barcelona, 4, 25610. Os de Balaguer, Lleida (Plànol situació)
Introducció
Les condicions botàniques i edafoclimàtiques de la geografia catalana o de la península ibèrica permeten la collita de gran diversitat de mels, amb olors, sabors, textures, ….diferents. Els donen un caràcter particular molt propi de cada paisatge, de cada zona de producció. Aquesta diversitat de mels es pot ampliar igualment a les grans àrees de producció mel·lífera europees i mundials.
La mel és un aliment antic i tradicional a les nostres dietes i en podem ser més o menys consumidors. Però sovint només coneixem les qualitats d’aquella mel que és pròpia de la zona on vivim i desconeixem les altres. O ens agrada més un tipus de mel que una altra, i no valorem prou la riquesa de la seva diversitat i que unes són més adequades per a un tipus de consum o un altre.
La mel és un dels principals ingredients dels torrons. A més a més, tradicionalment la mel ha estat utilitzada com poderós agent antimicrobià que permet combatre els refredats. Però per la seva composició en minerals, aminoàcids, àcids orgànics, vitamines B, C, D i E i antioxidants (flavonoides i fenòlics), pot tenir molts més usos dietètics o gastronòmics. Cal, però, envasar-la, conservar-la i consumir-la adequadament perquè no perdi les seves propietats beneficioses.
A més, la mel té propietats terapèutiques. Es pot utilitzar externament gràcies a les seves propietats antimicrobianes i antisèptiques, ja que ajuda a cicatritzar i a prevenir infeccions en ferides i cremades superficials. Aquí també, algunes mels són particularment eficaces en aquest procés cicatritzador. Gràcies a les seves qualitats astringents i suavitzants també s’empra en cosmètica: cremes, màscares de neteja facial, tònics, etc. És també un bon conservant natural i un aliat contra l’envelliment, ja que conté antioxidants que frenen l’aparició de radicals lliures.
PROGRAMA
11.00h. Trobada i visita guiada a l’empresa ALEMANY.
Ens mostraran les instal.lacions i veurem com fan els turrons.
A Alemany es dediquen a l’envasat de mel i a la fabricació de turrons i caramels.
12.00h. Tast de mels (de 4 o 5 varietats diferents), a càrrec de la companya, Àstrid Ballesta,
13.00h. Monestir de les Avellanes, visita al monestir
14.00h Dinar al Restaurant “El Claustre”, Monestir de les Avellanes
Preu de l’activitat
Adults :20€
Infants: 10€ (fins a 11 anys, inclosos)
Destinataris:
Col·legitats/des i acompanyants
Inscripcions
Cal inscriure’t a l’activitat mitjançant formulari que trobaràs al final d’aquesta pàgina. Data límit d’inscripció el 17 de novembre 2017. Places limitades.
L’organització es reserva la possibilitat de suspendre l’activitat si no hi ha un nombre mínim d’inscrits.
Localització
Direcció | C. Barcelona, 4 25610 Os de Balaguer |
---|
Reserves
Les inscripcions estan tancades per aquest esdeveniment.