Inici » Esdeveniments » Formació » Webinar: 100 anys d’Agricultura i Alimentació

Webinar: 100 anys d’Agricultura i Alimentació

Inici 19/10/2021

Webinar: 100 anys d’Agricultura i Alimentació

Trobada en línia amb motiu de la 50a Edició del Premi del Llibre i de l’Article Tècnic Agrari ‘de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida:’ De la revolució verda a les tecnologies de finals de segle XXI ‘

Organitza: Fundació CAJAMAR, amb la col·laboració, entre altres del COEAC.

L’any 1972 es va convocar per primera vegada el Premi de el Llibre Agrari. La intenció dels promotors, Fira de Lleida i algunes editores especialitzades, era la de destacar els treballs de major interès científic i tècnic per al sector agroalimentari. A la iniciativa posteriorment es van sumar els col·legis professionals d’enginyers agrònoms, enginyers tècnics agrícoles i veterinaris.

Des d’aquella data, en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel, s’han succeït les convocatòries anuals a les que, des de l’any 2016, se’ls ha afegit també la distinció dels millors articles publicats a les revistes especialitzades.

Els 50 anys transcorreguts permeten valorar la transcendència i els beneficis de l’amplíssima tasca editorial apareguda durant aquest llarg període i també dirigir la mirada cap als inicis de la bibliografia agronòmica. Es tracta d’un apassionant recorregut sobre evolució de les tècniques aplicades a la producció d’aliments, els aprofitaments forestals, la gestió de l’espai i la vida en l’entorn rural fins arribar als nostres dies.

Les fites assolides ens impulsen a la reflexió sobre els propers 50 anys, endinsant-nos en el terç final de segle XXI. Albirem un horitzó agroalimentari amb importants reptes i interrogants. Quines tecnologies estaran disponibles per fer-los front? Qui detindrà el coneixement útil i la seva transferència a la producció? Quin rol pot esperar de les empreses agràries, les tecnològiques i les institucions dedicades a la R + D?

Per aprofundir i debatre aquestes qüestions amb els professionals i diferents actors de el sector agroalimentari, hem organitzat un seminari en què participaran experts i directius de institucions de primera línia dedicades a l’R + D agroalimentària .

Programa

10:00 h – Benvinguda

10:15 h – Presentació de l’Exposició Permanent ’50 Aniversari de el Premi de l’Llibre Agrari ‘Santiago Planas

10:30 h – Una mirada retrospectiva a les publicacions científiques i divulgatives fins a mitjans de segle XXJosé Ignacio Cubero Salmerón

11:00 h – L’agricultura que ve: bases, instruments tecnològics i transferència de coneixementRoberto García Torrent

11:20 h – Pausa

11:45 h – Taula de Debat | El compromís dels agents de l’R + D agroalimentària front als reptes econòmics, socials, ambientals i ètics dels propers decennis.

Manuel Lainez Andrés, Iker Bilbao, Esther Esteban, Josep Usall, Eduardo Martínez de Ubago, Ignacio Romagosa

Inscripcions

INSCRIPCIONS

 

Documentació

Share This Post

Torna a Formació