Inici » Esdeveniments » Agenda » Jornades » Webinar: Els nous perfils professionals per a la digitalització de la sostenibilitat

Webinar: Els nous perfils professionals per a la digitalització de la sostenibilitat

Inici 28/04/2021

Webinar: Els nous perfils professionals per a la digitalització de la sostenibilitat

Organitiza; ITeC.

Idioma: castellà

Introducció

El sector de la construcció evoluciona imparable cap a la digitalització i, cada vegada més, exigeix ser conscient dels impactes que genera, tant econòmics, com a socials i ambientals.

Apareix una nova demanda de professionals: es busquen nous perfils tècnics que, d’una banda, tinguin els coneixements de base tradicionals del sector (arquitectes, aparelladors, enginyers…) i, per l’altre, dominin les noves eines digitals que donen resposta a les noves exigències tecnològiques, especialment de sostenibilitat.

La sostenibilitat es concreta quan es quantifiquen els impactes ambientals, a nivell edifici, carrer, barri, ciutat, i es produeixen en totes les fases del cicle de vida: extracció de la matèria primera, fabricació de productes, disseny del projecte, construcció, ús, manteniment, renovació i desmantellament de l’edifici. En cada fase es generen impactes que hem de transformar en dades. Parlem de milions de dades, l’única opció raonable per a la seva correcta gestió passa per la seva integració digital.

La visió completa del cicle constructiu fa que, inevitablement, apareguin en el debat temes com la gestió Lean, contractes IPD, sistemes de modelització BIM del projecte, simulacions a tots els nivells (d’espai, estructural, climàtica, lumínica, acústica…), seguiment de l’obra i de tots els seus processos, monitoratge i gestió de l’edifici, big data, intel·ligència artificial, IOT, etc.

Apareixen multitud de programes, bases de dades i plataformes d’intercanvi d’informació amb les quals haurem de treballar. El tauler de joc és enorme i la interoperabilitat entre eines i l’estandardització de la informació es tornen aspectes clau. Tant com la necessària capacitació dels tècnics que han de ser més tecnològics. Preparar-se serà un esforç important, però també representa tot un nou ventall d’oportunitats professionals per a qui sàpiga estar al dia, i formar-se contínuament. En el pròxim ITeC Time & TechEstate parlarem de com aconseguir-ho.

Ponents

  • Manuela Ianni, Arquitecta i Professora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
  • Licinio Alfaro, Arquitecte i Cap del Departament de Construcció Sostenible de l’ITeC
  • Pendent de concretar, de Constraula

Moderador:

  • Xevi Prat, Arquitecte i Membre del Departament Comercial de l’ITeC

 

Inscripcions

Activitat gratuïta, prèvia inscripció AQUÍ

Share This Post

Torna a Formació