Inici » Àgora » “El sector hortofructícola, una aposta segura per al 2022” – Article del company Fernando Ortega

“El sector hortofructícola, una aposta segura per al 2022” – Article del company Fernando Ortega

“El sector hortofructícola, una aposta segura per al 2022” – Article del company Fernando Ortega

El 31 de gener 2022 ha estat publicat, a la revista digital MERCADOS,  article del company Fernando Ortega, president de la comissió d’indústries agroalimentàries del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

Article

Partir d’unes bones dades del 2021 sempre ajuda a tenir un plantejament més obert i optimista de cara al 2022 (molt bones xifres en exportacions i una mica menors en consum intern), fixant un punt de partida molt interessant i propici per créixer i evolucionar. No obstant això, no hem de deixar en l’oblit els reptes importants que s’estan plantejant i que s’hauran de gestionar en els propers anys.

Sense establir una prioritat o ordre d’importància, m’agradaria començar per subratllar l’incidència especial de la irrupció profunda i directa de la sostenibilitat en les diferents accepcions i àmbits. Em sembla un concepte clau i vital que haurà d’estar integrat a l’estratègia de les empreses i sobre el qual emprendre accions juntament amb una comunicació adequada (storytelling i storydoing).

La continuïtat en la implementació de l’estratègia ‘Farm to Fork’, dins de la política general de la UE respecte del Green Deal, té el focus en el consumidor i les necessitats. Hi ha dates i objectius clars amb afectació directa a conceptes com l’agricultura ecològica, que continuarà incrementant la seva importància i vigència, amb una exigència col·lectiva clara al compliment per part de països tercers que comercialitzin al territori de la UE.

La transformació digital, entesa com a concepte ampli que abasti tota la cadena de valor (tant a la part productiva com a la industrial i la comercialitzadora amb capacitat per poder gestionar informació que aporti valor -presa de decisions- i transparència a tot l’ecosistema), ha d’accelerar la seva implementació mitjançant projectes integrals i integradors amb l’esperó important de l’àmpli finançament disponible i tenint en compte les persones com a nucli del projecte (precisió, predicció, previsió).

Llegeix l’article complet aquí

 

Article publicat al web Revista Mercados

Share This Post