Inici » COEAC » Promoció de l’enginyeria agronòmica » Qui som, què fem i què hem estudiat les enginyeres i enginyers agrònoms?

Qui som, què fem i què hem estudiat les enginyeres i enginyers agrònoms?

Les enginyeres i enginyers agrònoms som professionals formats tècnicament per a la gestió, planificació, disseny, projecció, recerca i innovació tecnològica en el medi rural agrícola i agroalimentari, amb l’objectiu de millorar la producció, els productes, l’aprofitament, la transformació industrial, la defensa i la conservació del medi ambient, tot reconciliant productivitat, qualitat, economia i desenvolupament rural.

Els enginyers i enginyeres agrònomes treballem per la millora i el desenvolupament sostenible del medi rural en temes energètics, residus, ordenació del territori, grans sistemes de regadius, així com la protecció i conservació del medi ambient: paisatgisme, sistemes de cultiu complexes, hidroponia… Ocupem llocs directius i de responsabilitat en l’empresa privada en el sector agrícola i ramader i en la indústria agroalimentària, i en diversos àmbits oficials i territorials. 

Consulta aquí les tasques de l’enginyer o enginyera agrònoma

El Màster Interuniversitari en Enginyeria Agronòmica (MENAG) és l’únic que t’habilita oficialment per a l’exercici de la professió d’Enginyer o Enginyera Agrònoma. Les escoles organitzadores del Màster són l’ETSEA-UdL (que és on es cursa el màster), juntament amb EPS a Girona (UdG), EEABB a Castelldefels (UPC) i ETSEQ a Tarragona (URV); totes elles aporten els seus propis docents al màster. Aquí trobaràs més informació sobre el màster.