Inici » Àgora » Representants del COEAC i ANIA es reuneixen amb les institucions públiques de Lleida per iniciar l’organització del V Congrés d’Enginyers Agrònoms

Representants del COEAC i ANIA es reuneixen amb les institucions públiques de Lleida per iniciar l’organització del V Congrés d’Enginyers Agrònoms

Representants del COEAC i ANIA es reuneixen amb les institucions públiques de Lleida per iniciar l’organització del V Congrés d’Enginyers Agrònoms

Tret de sortida a l’organització del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms

El dimecres, dia 29 de gener, ha tingut lloc la trobada entre la nostra degana, Sílvia Burés, la delegada de Lleida del COEAC, Conxita Villar, el company Carlos Estaran, amb la presidenta d’Associació Nacional d’Enginyers Agrònoms (ANIA), Ma. Cruz Díaz, i José Ma. Martínez, secretari d’ANIA.

Els esmentats membres han tingut també reunions amb diferents  administracions i institucions públiques de Lleida, per tal de començar a organitzar el V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms, que tindrà lloc la tardor del 2022 al Palau de Congressos i Convencions -La Llotja de Lleida-.

En primer lloc, els representants del Col·legi i ANIA van visitar la subdelegació del Govern a Lleida per reunir-se amb el subdelegat José Crespín Gómez. En aquesta  sessió es va presentar el Congrés, i es van fer els primers pasos per iniciar l’organització del mateix, el subdelegat es va mostrar molt receptiu amb la iniciativa i es va parlar sobre les possibles línies  de col·laboració.

Tot seguit, va tenir lloc una altra trobada amb el paer en cap Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, amb qui es va tractar d’establir sinèrgies per treballar conjuntament en aquest esdeveniment que pretén aplegar prop de 1.000 professionals del sector. L’alcalde va destacar que “reforçarà la capitalitat agroalimentària de Lleida”.

A més, va remarcar que la celebració d’aquest congrés és una bona notícia perquè, a més, s’alinea amb la voluntat de l’Ajuntament que grans congressos del sector coincideixin amb la Fira de Sant Miquel. Cerdà va expressar que la voluntat de l’equip de govern és que el projecte ‘Turisme per l’Horta’, que ha de potenciar el coneixement de l’espai però també dels productes naturals que es treballen empresarialment a l’Horta, pugui estar ja en marxa quan es dugui a terme el congrés i suposi un complement a l’oferta congressual.

Els portaveus del Col·legi i ANIA es van reunir també amb Ferran Accensi, vicepresident de la Diputació de Lleida, per organitzar l’any 2022 aquest congrés internacional d’enginyers del sector agroalimentari que tractarà el despoblament de les zones rurals, i com minimitzar-lo i revertir-lo. Accensi va assenyalar que és una bona oportunitat ja que representants del sector agroalimentari d’arreu d’Europa, posaran damunt de la taula les seves pròpies experiències en respectius països. En aquest sentit, s’ha parlat també d’establir una línea de col·laboració amb la Diputació de Lleida per a l’organització del Congrés.

Es va aprofitar l’ocasió per visitar l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agraria (ETSEA), presentar el Congrés i mirar de proposar sinèrgies, és per això, que els membres de ANIA i el Col·legi, van trobar-se també amb el director de l’Escola, Jordi Graell.

En general, les diferents institucions van coincidir en què el sector primari és el de més impacte en el territori i acollir aquest congrés, no sols donarà un gran impuls a la ciutat de Lleida, també en poden sortir estratègies de futur per impulsar la economia i paralitzar el despoblament que pateixen els municipis rurals de les nostres contrades.

Informació relacionada

Share This Post