Inici » Àgora » Actes de commemoració del 40 Aniversari de l’ETSEA

Actes de commemoració del 40 Aniversari de l’ETSEA

Dins dels actes de Commemoració del 40 Aniversari de la creació de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida, s’ha organitzat:

«Torneig d’escacs 40 Aniversari de l’ETSEA»
«Cicle de cinema en l’àmbit agroalimentari»

Dins dels actes de Commemoració del 40 Aniversari de la creació de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida, s’organitza el següent:

«Torneig d’escacs 40 Aniversari de l’ETSEA»
amb la col•laboració de la Delegació a Lleida de la Federació Catalana d’Escacs.

La Commemoració del 40 Aniversari amb aquest torneig vol fomentar el joc dels escacs entre els més joves, així com el coneixement, la relació i la projecció de l’ETSEA a la Societat.

Bases del torneig

«Cicle de cinema en l’àmbit agroalimentari»

Per a commemorar el 40è aniversari de l’ETSEA Filmoteca Terres de Lleida/Cine-ull conjuntament amb l’ETSEA ha organitzat un cicle de cinema en l’àmbit agroalimentari.

Cicle: El vell i el nou. Solcs del món agroalimentari al cinema.

21-01-2013: Staroye i novoye (Lo viejo y lo nuevo, 1928), S. M. Eisentein. Cant a al col•lectivització agrària en el context dels temps postrevolucionaris a la Unió soviètica.

28-01-2013: The Big Country (Horizontes de grandeza, 1958), William Wyler. Western sobre el domini dels recursos agraris i els drets sobre els usos de l’aigua en disputa entre dos famílies de terratinents.

04-02-2013: Soylent Green (Cuando el destino nos alcance, 1973), Richard Fleischer. Relat distòpic sobre un futur en el que els problemes alimentaris del món se solucionen d’una manera grotesca.

11-02-2013: Tasio (1985), Montxo Armendàriz. Drama rural en el que el jove Tasio malviu de l’explotació dels recursos forestals com a carboner i com a furtiu.

18-02-2013: Profils paysans: L’approche (Perfiles campesinos: la aproximación, 2001), Raymond Depardon. Primera part d’aquest tríptic documental en que se’ns mostra la paulatina desaparició de les petites explotacions camperoles i ramaderes del Midi francès .

25-02-2013: Powaqqatsi (1988), Godfrey Reggio. Documental gairebé assagístic sobre la transformació del món a mans de l’ésser humà que en treu els seus fruits, tot generant, però, estructures socials i mons paral•lels plens de contrastos.

Totes les sessions tidran lloc en dilluns en dos passis, a les 19 i a les 22 h, al CaixaForum Lleida. El passi de les 19 és el més recomanable doncs és el que té menys afluència. Malgrat tot, els dos passis són públics i oberts fins a omplir l’aforament de la sala.

Hi ha invitacions disponibles a la consergeria de l’ETSEA.

S’adjunta el programa de Filmoteca Terres de Lleida / Cine-ull de gener-abril 2013.

A disfrutar!

Informació relacionada

Share This Post