Inici » Àgora » #Àgora_Agrònoms: Transformació de plantes aromàtiques i medicinals -destil·lació i assecatge-

#Àgora_Agrònoms: Transformació de plantes aromàtiques i medicinals -destil·lació i assecatge-

#Àgora_Agrònoms: Transformació de plantes aromàtiques i medicinals -destil·lació i assecatge-

Més d’una trentena de companyes i companys s’han connectat aquest dimarts 15 de novembre per escoltar la ponència de la companya Roser Cristóbal, en el webinar organitzat per la Comissió d’Agrosèniors. 

Es tracta de la continuació del webinar celebrat el dia 7 de juny, en què la companya parlava sobre la producció de les plantes aromàtiques i medicinals (pots visualitzar el vídeo de la 1a sessió aquí).

La delegada de Barcelona del COEAC i membre de la Comissió d’Agrosèniors, Mercè Raventós, ha estat l’encarregada de presentar a la companya Roser Cristóbal Cabau. Cristóbal és enginyera agrònoma especialitzada en Fitotècnia. Al curs 1995-1996 va cursar un postgrau en Productes Naturals i Biotecnologia al Mediterranean Agronomic Institute of Chania (Crete). Des del 1998, treballa al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) com a Responsable del Grup Plantes Aromàtiques i Medicinals, en el Programa Bioeconomia i Governança.

La transformació de les plantes aromàtiques i medicinals

Aquesta vegada, la temàtica ha estat la transformació de plantes aromàtiques i medicinals -destil·lació i assecatge-, per a obtenir olis essencials i planta seca, respectivament.

La companya ha començat la presentació explicant els diferents tipus d’assecat per convecció (assecat al sol, estàtic, dinàmic…), amb una mostra gràfica de la gran varietat d’instal·lacions i equipaments que són necessaris en aquest procés.

Seguidament, ha parlat del procés de destil·lació (hidrodestil·lació i destil·lació per arrossegament de vapor d’aigua) i extracció. En aquest apartat, també ha mostrat imatges de la maquinària que s’utilitza i les instal·lacions on es realitza tant en la destil·lació com a l’extracció.

Finalment, per concloure la sessió, Cristóbal ha projectat un vídeo de divulgació sobre un projecte que han dut a terme durant 2 anys, en el qual es mostrava la collita de plantes aromàtiques i medicinals, en camps de cultiu d’aquestes.

Documentació relacionada

Aquí pots descarregar-te el PDF de la presentació de diapositives.

Vídeo de la sessió

Documentació relacionada

Enllaços relacionats

           

Share This Post